Dette betyr mandagens Premier League-møte for Liverpool

Alt tyder på at Jordan Henderson kommer til å kunne løfte Premier League-pokalen.

Mandag hadde Premier League-klubbene et nytt langt møte om «Project Restart». Slik er situasjonen akkurat nå, for Liverpools del.

Oppstart

Regjeringen har nå gitt grønt lys for at fotballen kan starte opp igjen fra 1. juni, dersom ting utvikler seg slik som en håper. En bekreftelse vil dog ikke komme før tidligst 48 timer før - men det er fritt frem for å starte forberedelsene for når det skal skje.

Premier League har håp om oppstart igjen 12. juni, og at sesongen ferdigspilles i juni og juli.

Det skal kåres en vinner

På grunn av en avtale som ble gjort i 1991, før Premier League ble stiftet, må fotballforbundet (FA) gå med på det dersom en sesong skulle strykes.

Det kommer de ikke til å gjøre, og de ville brukt sin veto mot det.

Greg Clarke fra FA var klar på mandagens møte om at 2019/20-sesongen skal avgjøres etter sportslige prestasjoner, og det betyr at Jordan Henderson med all sannsynlighet kommer til å få løfte troféet.

Enten det skjer ved at sesongen ferdigspilles, det regnes ut en tabell utifra poeng per kamp, eller om tabellen fryses som den er.

Tre lag skal rykke ned

FA kommer heller ikke til å godta en løsning der ingen rykker ned fra årets Premier League.

Det betyr at vi ikke vil se «meningsløse treningskamper» nedover på tabellen når vi kommer i gang igjen - og at sannsynligheten er stor for at vi får se Leeds United oppe igjen i den øverste divisjonen neste sesong.

Testing og trening

Allerede mandag ble støtteapparatet til Wolverhampton testet. Alle spillere og støtteapparat skal bli testet denne uken - om ikke spillerne protesterer mot det.

Svar på prøvene får klubblegene innen 24 timer. Dersom alt går etter planen, kan klubbene starte opp med fellestreninger i mindre grupper fra mandag 18. mai.

Melwood er nå delvis åpnet for løpetrening igjen, og spillere kan være på trening tre og tre.

Nøytrale stadioner

Flere klubber er imot bruken av nøytrale stadioner for å ferdigspille sesongen. Det var opprinnelig satt som et absolutt krav fra myndighetene, men Premier League vil nå gå i ny dialog for å få endret på det.

Samtlige 20 klubber vil foretrekke å spille kampene som oppsatt, hjemme og borte. Trolig er dette noe de kan få svar på denne uken - og når det er nye møter på torsdag.

Mandag skal det være nytt Premier League-møte med alle 20 klubbene. Da trolig med avstemning.

TV-selskapene vil fortsatt kreve sitt.

Mye har blitt skrevet om de 762 millionene Premier League vil måtte betale tilbake dersom sesongen ikke ferdigspilles.

Nå viser det seg at klubbene likevel må klare seg uten en gigantisk sum. Det skal være snakk om mer enn 350 millioner pund, fordi de ikke får vise kampene på de tidspunktene de forventet. I tillegg kommer «produktet» til å bli annerledes nå som det er uten publikum.

Nye kontrakter før 23. juni

Spillere som er på utgående avtaler, har frem til 23. juni på seg til å bli enig med klubbene om en løsning.

De har da tre alternativer. Skrive en ny kontrakt, skrive under for å spille ut 2019/20-sesongen, eller bli enig om å ikke forlenge. Da kan de forhandle med ny klubb fra 24. juni - men de kan ikke spille for sin nye klubb før neste sesong.