Dette skriver avisene etter Burnley-kampen«Det er all mulig ære til manageren og spillerne at det fortsatt ser ut som at disse egentlig meningsløse kampene betyr så mye for dem»

Avisene skriver om sjansesløsing, pavelig inngripen og tenningsnivået til Liverpool i kamper som egentlig ikke betyr noe i det store bildet.

Her er det de britiske avisene skriver etter at Liverpool spilte 1-1 mot Burnley lørdag

Pope utførte mirakler

«Klopp fikk se Nick Pope utføre mirakler», skriver Paul Joyce i The Times, med tydelige referanser til det pavelige navnet til Burnleys keeper.

«Jürgen Klopp har holdt fast på at han ikke er interessert i alle rekordene og milepælene som kan gi et ekstra lag til Liverpools kroning som mestere, likevel vil det være et lite irritasjonsmoment at deres jakt på perfeksjon er over», mener Joyce.

«For første gang på Anfield i Premier League denne sesongen gikk hans lag av banen uten seieren de hadde ønsket seg. De hadde seg selv å takke, i kombinasjon med Burnley-målvakt Nick Pope.»

Det forrige laget som klarte å vinne alle hjemmekampene i serien var Sunderland i 1891/92! Det sier litt om hvor vanskelig oppgaven var.

Burnley slo med dette følge med Manchester City og Leicester som de eneste klubbene som har tatt poeng på Anfield siden april 2018.

Et sjokk når fortet slår sprekker

«Fortet Anfield har blitt gjenreist til et så ugjennomtrengelig nivå under Jürgen Klopp at alle brudd på festningen kan ses på som et sjokk», skriver Andy Hunter i The Guardian etter at Jay Rodrigues ødela for den perfekte hjemmesesongen.

Fortet Anfield har blitt gjenreist til et så ugjennomtrengelig nivå under Jürgen Klopp at alle brudd på festningen kan ses på som et sjokk.

«Andy Robertsons fine heading var alt vertene hadde å vise til etter en dominant førsteomgang, før Rodrigues utlignet ble belønningen for Burnleys store forbedring i andre omgang.»

«Det var en heftig og forfriskende kamp. Liverpool kontrollerte første omgang, varierte spillet vidunderlig og hadde gode kombinasjoner», skriver Hunter.

Men det var også mye frustrasjon, og ikke minst for Mohamed Salah, som trenger ett seriemål til for å bli den første Liverpool-spilleren siden Roger Hunt i 1965-66 til å score 20 seriemål i tre strake sesonger.

«Ingenting kan eller vil ta bort glansen av denne tittelen»

«Med tanke på at Liverpool bare har tapt seks av sine siste 114 poeng på Anfield, er det kanskje ikke noen overraskelse at det trengtes en pavelig inngripen for å stoppe Jürgen Klopps momentum», skriver Chris Bascombe i The Telegraph

Klopp gjorde selv et poeng av at det virket som det var Liverpool mot Nick Pope, da han snakket om kampen i etterkant.

«Han overdrev ikke, men det sier alt om standarden som er satt at han mente det føltes som et tap», skriver Hunter.

Han lager et poeng ut av at Pope egentlig skulle spilt EM med England i disse dager, og da sannsynligvis som Jordan Pickfords reserve. Men at utsettelsen på et år godt kan gjøre at rollene blir snudd neste sommer.

«Mot en dårligere keeper ville Liverpool vunnet komfortabelt, og lett nærmet seg 100 poeng, spesielt etter førsteomgangen der de skapte sjanse på sjanse. Pope hadde tre redninger i verdensklasse, to ganger da han stoppet Mohamed Salah, og også da han stoppet Sadio Mané fra å finne krysset rett før pause. På det tidspunktet minet det om en treningsøvelse med angrep mot forsvar. Liverpool måtte betale for at de ikke klarte å få en større ledelse ut av dominansen.»

Liverpools spillere bygger opp til disse ekstrappremiene for å holde på motivasjonen selv etter at det eneste målet som har noe å si, og som fansen bryr seg om, har blitt oppnådd for lenge siden
PÅ SCORINGSJAKT: Mohamed Salah hadde flere muligheter til å avgjøre også mot Burnley, men fikk også hard medfart og ble muligens snytt for en straffe.

PÅ SCORINGSJAKT: Mohamed Salah hadde flere muligheter til å avgjøre også mot Burnley, men fikk også hard medfart og ble muligens snytt for en straffe.

«Liverpool har fortsatt ikke tapt en seriekamp på deres egen arena på 58 kamper. Det er usannsynlig at de har spilt veldig mye bedre i de forrige 57. De ble nektet seier på grunn av en kombinasjon av Popes fleksibilitet og sløsing da klokka ble fienden, spesielt da Salah bommet på en sjanse på overtid.»

«Ingenting kan eller vil ta bort glansen av denne tittelen, men Klopp viste igjen frustrasjon over at en annen historisk mulighet, å bli den første Premier League-klubben til å vinne alle hjemmekamper, glapp unna. Liverpools spillere bygger opp til disse ekstrapremiene for å holde på motivasjonen selv etter at det eneste målet som har noe å si, og som fansen bryr seg om, har blitt oppnådd for lenge siden.»

«Det er med all mulig ære til manageren og spillerne at det fortsatt ser ut som at disse egentlig meningsløse kampene betyr så mye for dem», avslutter Bascombe med.

Beundringsverdig

«Hvis det noen gang var et bevis på den sulten og lysten som har drevet dette røde laget de siste to pokalfylte sesongene, så var det dette. Å rase etter et resultat som i det store bildet har liten betydning», skriver Ian Doyle i Liverpool Echo

Om da Klopp og Robertson raste mot dommeren etter kampen.

«Ingen kan rette en pekefinger mot innsatsviljen. Den har holdt seg beundringsverdig høy selv om tittelen har blitt sikret rekordraskt.»

«Liverpools flamme er ikke dimmet. Det er derfor de er mestere», konkluderer han.