Fem ting om kampen mot Burnley: Dårlig betalt for oppvisning i angrepsfotball

Liverpool dominerte og så ut til å vinne enkelt, men så gikk lufta ut av ballongen.

Viste fram hele reportoaret

Kampen mot Burnley var spesielt i den første omgangen en oppvisning fra Liverpools side i variasjon i angrepsspillet dette laget har.

I det ene øyeblikket kjappe klikk-klakk-pasninger, så møysommelig oppbygging før man finner en åpning, så en langpasning til vingbacken som slår kjapt inn foran mål, så en langpasning eller en liten chip i bakrommet.

Hele repertoaret ble vist fram - men uten at de gode mulighetene ble utnyttet.

Med 19 skudd og ni av dem på mål skulle flere vært i nota. 

14 målscorere hjemme

I målstatistikken til slutt kom likevel bare Andy Robertson med sin nydelige heading etter chip fra Fabinho. 

Robertson ble med det den 14. målscoreren for Liverpool på Anfield i serien denne sesongen. Kun en gang har laget hatt flere. Det var i 1992/93-sesongen da det var 15 ulike målscorere.

Keeperduellen

Den som først og fremst hindret scoringsfest fra Liverpool i første omgang på Anfield denne lørdagen var Nick Pope bakerst hos Burnley. Før kampen sto han med 14 kamper uten baklengs i årets sesong, på motsatt side sto Alisson Becker med sine 13.

Det er fortsatt stillingen i kampen om gullhansken i Premier League.

Selv om han var sjanseløs på headingen fra Andy Robertson, hadde Pope mange andre gode redninger i kampen. Spesielt stoppet han et par gode muligheter fra Salah. Alisson hadde også sine redninger, men måtte dessverre se skuddet fra Jay Rodriques bak seg etter 69 minutter, og slapp med skrekken da Gudmundsson traff tverrliggeren like før slutt. 

SJANSELØS: Nick Pope vartet opp med mange gode redninger mot Liverpool, men kunne ikke gjøre noe med Robertsons heading.

SJANSELØS: Nick Pope vartet opp med mange gode redninger mot Liverpool, men kunne ikke gjøre noe med Robertsons heading.

En ny scouser med Premier League-start

Dette var også kampen for en ny scouser til å få sin debut fra start i ligaen. 19 år gamle Curtis Jones, med sin naturlige selvtillit, fyrte også denne gangen av et par gode skudd. 

Sist kamp startet 19 år gamle Neco Williams på venstrebacken, og ble byttet ut til pause på grunn av et gult kort. Denne gangen startet han i sin naturlige posisjon på høyresiden og var tydelig mer komfortabel.

Begge ungguttene er såpass ivrige på å vise seg fram at de også gjør noen småfeil i prosessen, men de viser også tydelig at de fint holder nivået omgitt av mer erfarne spillere og at de ikke er redde for å ta ansvar på banen. 

IKKE REDD FOR Å PRØVE: Curtis Jones spiller med en naturlig selvtillit.

IKKE REDD FOR Å PRØVE: Curtis Jones spiller med en naturlig selvtillit.

8 poeng til rekorden

Burnley klarte noe ingen har fått til siden januar i 2019 - å ta poeng på Anfield i ligaen. Liverpool vil dermed ikke gå gjennom sesongen med bare seire hjemme.

Med tre kamper igjen er Liverpool nå på 93 poeng, og mangler nå åtte poeng på å slå poengrekorden i Premier League, som Manchester City satte i 2017/2018-sesongen.