Åtte kamper gjenstår:Tapet kom mot Bournemouth

I første møte med de åtte lagene som gjenstår denne sesongen var det kun mot onsdagens motstander det ble tap.

4. apr 2017 kl 08.57 Arild Skjæveland

Liverpool har spilt sine beste kamper mot topplagene denne sesongen, og alle fem tapene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen.

Nå gjenstår det åtte kamper av ligasesongen, og Jürgen Klopps menn ligger på 3. plass.

Mens alle de andre som kjemper om plassene bak Chelsea skal møtes innbyrdes, har Liverpool unnagjort alle de kampene.

Serierunde 31 starter allerede i kveld, med Manchester United mot Everton. I morgen skal Manchester City til Stamford Bridge.

Første møte

Bournemouth

På de åtte kampene mot samme motstander i første halvdel av sesongen, kom de røde bra fra det. Kun i én kamp ble det tap - mot onsdagens motstander Bournemouth tidlig i desember - i en kamp hvor Liverpool to ganger ledet med to mål, men slapp inn tre det siste kvarteret og tapte 4-3.

Stoke

Lørdag er Stoke motstander på Britannia. Da lagene møttes i jula vant Liverpool kampen 4-1, etter først å ha vært under 1-0 etter en tidlig scoring fra Walters.

West Bromwich

Helgen etter skal Klopps menn til The Hawthorns. Da West Bromwich gjestet Anfield i oktober sørget scoringer fra Sadio Mané og Philippe Coutinho for 2-1 seier.

Crystal Palace

Den siste ligakampen i april er mot Crystal Palace på Anfield. Laget har fått skikkelig skikk på ting etter at Mamadou Sakho fikk spilt seg inn i laget, og har vunnet sine fire siste. Men på Anfield må de klare seg uten han. Liverpool vant motsatt oppgjør i London 4-2, etter scoringer fra Can, Lovren, Matip og Firmino.

Watford

1. mai spiller Liverpool borte mot Watford. Da Troy Deeney og de gulkledde kom til Anfield i november ble de sendt hjem med 6-1, og Liverpool klatret til tabelltopp.

Southampton

Søndag 7. mai kommer Southampton til Anfield, for det fjerde møtet denne sesongen. Da lagene møttes på St. Mary’s i ligaen endte det 0-0 - men Claude Puels menn slo Liverpool ut av semifinalen i ligacupen med to seire i januar.

West Ham

I nest siste ligarunde drar Liverpool til London Stadium for første gang. Det endte med en frustrerende kamp og poengdeling 2-2 da West Ham gjestet Liverpool i desember.

Middlesbrough

I aller siste serierunde er det Middlesbrough som kommer til Anfield. Dersom ting fortsetter som det har gjort, vil «Boro» allerede være rykket ned når vi kommer til 21. mai. Liverpool vant første oppgjør mellom lagene komfortabelt 3-0.

Oppsummering

Totalen på de åtte kampene blir med det fem seire, to uavgjorte, og ett tap. Klarer Liverpool minst 17 poeng fra også andre kamp mot de samme lagene, vil de ende på 76 poeng.

Det vil med all sannsynlighet være mer enn nok for å klare en topp fire-plassering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]