3 kjappe: Er det riktig å selge Daniel Sturridge nå?

Liverpool.no-redaksjonen om keepersituasjonen, Daniel Sturridge og laget mot Swansea.

20. jan 2018 kl 21.38 Arve Vassbotten

Hva synes du om Klopps keeperrotasjon og hvem mener du bør være førstekeeper?

Tore Hansen:

Jeg er en stor beundrer av vår manager, Jürgen Klopp. Han er, by far, den største stjernen i klubben og kommer til å ta oss langt. Jeg har egentlig bare ett ankepunkt til hans disposisjoner og det gjelder nettopp keeperplassen. Det er mulig det er langt mellom de store keeperprofilene i fotballverdenen, men det virker likevel merkelig at ingenting er gjort her. En Kasper Schmeichel ville for eksempel ikke kostet skjorta og garantert styrket oss 10%, uten å være en verdensstjerne. Uansett mener jeg keeperplassen ikke er en plass man bør sjonglere for mye på. Det skaper unødvendig usikkerhet i bakerste rekker. Min personlige mening er at Simon Mignolet ikke har spilt seg ut av laget og burde stått ut sesongen. Han hadde en blemme mot Arsenal – og når keeperen gjør slike feil huskes det alltid lenge. Men Simon har også hatt strålende, viktige enkeltmannsprestasjoner. Strafferedninger og refleksredninger på streken. I utgangspunktet har kanskje Karius et større register, men jeg har ærlig talt enda ikke sett ham gjøre en ordentlig redning enda. Han virker passiv og har ikke fått ut det potensial Klopp tydeligvis ser i ham. Noe sier meg at dette kommer til å ende i tårer, men håper jeg tar feil.

Arild Skjæveland:

Det er litt vanskeleg, då eg ikkje er veldig begeistra for nokon av dei. Eg føler litt ein har kome der at ein veit at Simon Mignolet ikkje er løysinga, mens Loris Karius så langt ikkje har vist at han er framtida han heller. Sjølv om Mignolet truleg er ein betre keeper per i dag, trur eg ikkje forskjellen på dei to er så stor at det nødvendigvis gjer så mykje at Karius får sjansen eit halvår no. Tar han ikkje sjansen og hever seg mange hakk virker det opplagt at det kjem eit skikkelig kjøp der til sommaren. Det har det vore behov for lenge.

Einar Kvande:

Personlig har jeg aldri vært noen tilhenger av rotasjon på keeperplassen, men på en måte forstår jeg Klopp også, for våre keepere er ganske jevngode (eller jevndårlige som onde tunger vil ha det til), og han har vel hatt et ønske om å holde i alle fall to av dem fornøyde frem til nå når han tok avgjørelsen om at Karius skulle erstatte Mignolet som førstekeeper. Jeg er ingen stor fan av noen av de to, og skulle gjerne ha sett Danny Ward fått like mange sjanser som belgieren og tyskeren. Jeg tror ikke waliseren ville ha vist seg som noe svakere enn disse to. Men et keeperkjøp er et must etter min mening. Om ikke nå i januar, så i alle fall til sommeren. I mine øyne spiller klubbens største keepertalent for U23-laget, i form av polske Kamil Grabara, men 19-åringen vurderes trolig ikke som moden nok for førstelagsspill ennå.

Han virker passiv og har ikke fått ut det potensial Klopp tydeligvis ser i ham. Noe sier meg at dette kommer til å ende i tårer.Tore Hansen om Karius

Vil det være riktig å selge Daniel Sturridge i dette vinduet?

Tore Hansen:

I utgangspunktet tenker jeg «set him free». Jeg tror spilleren er klar for nye utfordringer og jeg tror alle unner ham en ny klubb og førstelagsfotball. Likevel, vi har veldig dårlig dekning på topp. Bak Firmino er det altfor tynt – Solanke og Ings har begge potensial, men har ikke fått viste seg frem enda denne sesongen. Med rasismesaken hengende over Firmino virker det som en gamble å selge en spiss i dette vinduet. Da skal vi i hvert fall ha godt betalt. Utlån blir i hvert fall bare tull.

Arild Skjæveland:

Kun om det kjem inn ein ny offensiv spelar. Eg trur ikkje Daniel Sturridge ville ha starta noko særleg fleire kampar denne sesongen om ein ikkje får mange skadar, kanskje eit par-tre. Men han er likevel ein god mann å ha på benken, og etter salet av Philippe Coutinho må det kjøpast ein ny offensiv spelar viss Sturridge og skal få gå.

Einar Kvande:

Tja, det kommer an på flere ting, som pris og om Danny Ings forsvinner på lån eller ei. Ideelt sett bør vi beholde Sturridge som back up ut sesongen, men han er trolig ikke fornøyd med en tilværelse som innbytter i en VM-sesong, så dersom vi får de 30 millioner pund som Liverpool forlanger bør et salg seriøst vurderes. Skadene er stadig tilbakevendende for Sturridge, han har tapt hurtighet og det virker dessverre som karrieren er på hell for spissen.

Ideelt sett bør vi beholde Sturridge som back up ut sesongen, men han er trolig ikke fornøyd med en tilværelse som innbytter i en VM-sesong.Einar Kvande

Hvilke 11 mener du bør starte mot Swansea?

Tore Hansen:

Med et relativt rolig kampprogram og med en antagelse om at van Djik er spilleklar igjen er forsvaret nokså «satt» minus keeperplassen. Jeg tenker altså ikke likt som Klopp når det gjelder keepere, og antar at derfor at Karius beholder plassen. På midtbanen er det jo ofte spørsmål «om de tre» bak angrepsrekka vår. Jeg synes midtbanen gjorde manns jobb lenge mot City, men falt litt av mot slutten. Det skjer ofte i kampene våre, og da renner ofte målene inn. Jeg ser ikke bort fra at Milner eller Lallana får en start på bortebane i Wales, jeg antar faktisk det, men mine 11 blir følgende:
Mignolet: Gomez, Matip, van Djik, Robertson; Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain; Mane, Salah, Firmino.

Arild Skjæveland:

Gi meg Virgil van Dijk inn for Dejan Lovren, og elles det same som sist. Før den kampen hadde laget fått ni dagar pause, no har dei fått åtte. Det ville vore litt typisk Liverpool frå gamalt av å vinne ein slik storkamp, for så å følge opp med å snuble i neste. Køyr på med det sterkaste laget ein kan stille, og bruk James Milner, Adam Lallana, Dejan Lovren og ein Alberto Moreno på veg tilbake mot West Bromwich i FA cupen på laurdag.

Karius, Gomez, Van Dijk, Matip, Robinson, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mané, Salah, Firmino.

Einar Kvande:

Med så lang hvileperiode fra den strålende kampen mot Manchester City er jeg fristet til å si det samme laget som sist, siden det fungerte så bra mot City. Men så var det denne karen som heter Virgil van Dijk da. Med sin hodestyrke er han en kar som kan avgjøre jevne kamper på en dødballsituasjon, noe som kommer godt med mot lag som legger seg bakpå mot Liverpool, noe som Swansea trolig kommer til å gjøre. Så valget blir at Van Dijk erstatter Lovren. Ellers samme startoppstilling som mot City. Det blir da altså: Karius, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah, Firmino.

Køyr på med det sterkaste laget ein kan stille.Arild Skjæveland

Har du innspill til journalisten?
[email protected]