Skal trene på samme anlegg som Sarpsborg og Vålerenga

Liverpool blir i Marbella frem til søndag.

15. feb 2018 kl 14.30 Arild Skjæveland

Liverpool spiller ikke FA cup i helgen, og reiser rett fra Portugal til Marbella. Der skal Jürgen Klopp, hans støtteapparat og 25 spillere være i fire dager, før det er retur til Merseyside på søndag. Neste kamp er først lørdag 24. februar, når West Ham kommer til Anfield

Til Spania er Nathaniel Clyne med. Høyrebacken er endelig tilbake i full trening.

– Vi reiser på en liten treningsleir. De første par dagene blir det ikke spesielt hardt, men vi skal ha fire økter. Vi vil trene, for det er fortsatt mye å spille om, og det kommer vi til å gjøre, sa Jürgen Klopp etter kampen mot Porto.

Det er 15-16 grader i Spania, så noen voldsom temperatur er det ikke, men likevel langt bedre enn de fem gradene det er på Merseyside i dag.

Disse Liverpool-spillerne er med:Karius, Mignolet, Ward, Grabara, Clyne, Van Dijk, Lovren, Gomez, Klavan, Moreno, Robertson, Matip, Alexander-Arnold, Wijnaldum, Milner, Henderson, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Can, Woodburn, Firmino, Salah, Mane, Ings, Solanke.

Flere norske lag på samme sted

Det er mange norske lag som også befinner seg på Marbella nå, etter at de norske klubbene vraket La Manga etter å ha reist dit fast siden 1990-tallet for sesongoppkjøringen.

Klubber som Lillestrøm, Strømsgodset, Aalesund, Brann, Sandefjord, Tromsø, Vålerenga og Sarpsborg er, eller har vært på Marbella den siste tiden.

Ifølge Marca skal Liverpool være på treningsanlegget Marbella Football Center, som er driftet av Football Impact.

Det er samme anlegg som Vålerenga og Sarpsborg bruker. Sportssjef Thomas Berntsen, som er rød, bekrefter at Sarpsborg bruker samme anlegg.

– Ja, men vi bryr oss ikke så veldig mye om det. Vi var på La Manga samtidig som de i fjor også. Helt normale og hyggelige karer, sier Berntsen til liverpool.no.

Femte gang til sydligere strøk

Det virker som at Jürgen Klopp bruker enhver mulighet i vintermånedene til å ta med seg troppen til varmere strøk. Dette blir femte tur siden han ble manager i oktober 2015.

I desember 2016 reiste laget til Barcelona for en to-dagers treningsleir, etter tap mot Bournemouth. I februar i 2017 var laget fire dager på La Manga etter at laget var slått ut av FA cupen og hadde en ekstra friperiode. Også i slutten av mars det året dro laget til Spania, nærmere bestemt Tenerife.

I starten av januar i år var laget i Dubai, i forkant av kampen mot Manchester City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]