Dette skriver avisene:– En kveld som trollbandt alle

Engelske aviser konstaterer at semifinalen mot Roma er en av de beste kampene som har vært spilt på Anfield.

25. apr 2018 kl 10.29 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo erkjenner at Romas to sene scoringer la en demper på euforien rundt Anfield etter kampen. Feiringen ble litt avmålt, fordi Liverpool har satt døren på gløtt for Roma når den burde ha vært ettertrykkelig stengt.

– Roma stirret ydmykelsen i ansiktet, men kom på et eller annet vis fra det med et snev av håp foran onsdagens returkamp på Stadio Olimpico, skriver han.

– Jürgen Klopps mannskap har nå bare en fot, istedet for to føtter, i Champions League-finalen i Kiev, etter at sene scoringer fra Edin Dzeko og Diego Perotti stakk hull på deliriumsboblen til supporterne på The Kop.

Pearce mener at folk likevel ikke bør se tilbake på kvelden som en skuffelse, etter at Liverpool leverte en av de mest sensasjonelle prestasjoner i klubbens fantastiske europacuphistorie.

– Hvordan kan du kritisere et lag som trollbinder sitt publikum med angrepsspill av ypperste klasse i en kamp hvor så mye står på spill? Klopps kamp nummer 150 som Liverpool-manager ble markert med stil. Dette var fruktene av hans arbeid.

– Laget han har satt sammen overkjørte et sjokkert Serie A-mannskap. Det var helter over hele banen.

Pearce mener også at dette var den fineste stunden så langt i Mohamed Salahs eventyrlige sesong. Egypteren er nå oppe i 43 mål denne sesongen, og ligger dermed bare fire mål bak Ian Rush sin klubbrekord.

– I hans nåværende form finnes det ingen spillere som er bedre på denne planeten, slår Pearce fast.

– Selv en italiensk forsvarsrekke klarte ikke å håndtere Salah

Liverpool er i førersetet, selv om de slapp inn to sene mål, mener Henry Winter i The Times.

– Tre timer før avspark var mer enn tusen Liverpool-fans samlet i gatene som ledet til Anfield, hvor de ventet på spillerbussene. Rød røyk steg til værs, mens de sang sin nye sang om Mo Salah som løper nedover vingen. Salah, den egyptiske kongen. De sang om Kenny Dalglish, Ian Rush, Steven Gerrard og Luis Suarez. Spillere de elsket, men mest lyd ble det når de sang om Salah. Sangen kunne høres igjen og igjen før avspark, og ble sunget med enda mer lidenskap da Liverpools nummer 11 tok kontrollen over denne kampen.

– Selv en italiensk forsvarsrekke klarte ikke å håndtere Salah. Juan Jesus, en forsvarer som har spilt for Brasil, ble redusert til et nervevrak. Salah fortsatte å utfordre Jesus, vendte hit og dit, fikk ham på feil fot, slet ham ut mentalt og fysisk, helt til den venstre midtstopperen så sønderknust ut.

Dersom Roma hadde gjort hjemmeleksen sin om Liverpool, så må hunden ha spist den opp, for det fantes ingen bevis for det på Anfield.Henry Winter

– Dersom Roma hadde gjort hjemmeleksen sin om Liverpool, så må hunden ha spist den opp, for det fantes ingen bevis for det på Anfield. Roma virket dårlig forberedt på hva Liverpool, og Salah, kunne stelle istand. Jesus og Kostas Manolas så ikke ut til å ane at han likte å skjære inn fra kanten og få ballen på venstrefoten. Hans signaturbevegelse. Det brakte ham den 42. scoringen for sesongen.

– Roma satte forsvarslinja høyt, og ble dermed straffet av Liverpools hurtige angrepsspillere. Salahs 43. mål fulgte deretter. Sadio Mané kunne fort hatt et hat-trick den første halvtimen, mens Roberto Firmino bemerket seg med to mål og to målgivende pasninger. Han ville komfortabelt blitt banens beste spiller om det ikke var for Salahs majestetiske bidrag.

– Først etter at Salah ble byttet ut til trampeklapp 15 minutter før slutt fikk Roma troen tilbake og scoret to sene mål. Jürgen Klopp kan neppe klandres for å ha byttet ut Salah, som var utslitt og risikerte å bli skadet i sin 47. kamp for sesongen. Byttet virket fornuftig, selv om det kom en advarsel i helgen da West Bromwich utlignet etter at Salah ble byttet ut.

– Kanskje blir Liverpool slitne mot slutten av kampene, på grunn av all pressingen og alle spurtene, men det gir motstanderen et psykologisk løft når Salah setter seg på benken. Liverpool vil være frustrerte over de to bortemålene, men vil likevel reise til Stadio Olimpico med håp. Roma vil peke på de tre målene de tok igjen mot Barcelona i kvartfinalen, men Klopp vil sørge for at Liverpool ikke tar lett på oppgaven. Et Liverpool-lag som viste mot Manchester City at de kan score også i bortekamper der mye står på spill.

Winter mener at Liverpools største bekymringer i Italia vil være utenfor banen, da en gruppe Roma-fans viste sin stygge side utenfor Anfield med sjokkerende angrep på Liverpool-supportere.

– Det er vanskelig å forstå hvordan Roma fortsatt har et snev av sjanse i returkampen

Sam Wallace i Telegraph skriver at Anfield var vitne til en nedsabling av Roma fulgt av en avkjølende sekvens som kan være starten på et nytt stort comeback når disse to klubbene møtes i returkampen på onsdag.

– Dette er allerede en utrolig Champions League-semifinale, og det er vanskelig å forstå hvordan Roma fortsatt har et snev av sjanse i returkampen, da Eusebio Di Francescos spillere så ut som et lag med feil taktikk, mot feil motstander på feil kveld. De lå under med fem mål etter å ha blitt revet i fillebiter av spesielt en mann. Fotballspilleren som kan vise seg å bli den beste spilleren i Champions League denne sesongen, og i mange flere sesonger fremover.

– Mohamed Salah forhekset Roma med to mål og to målgivende pasninger. I situasjoner som selv han vurderte som umulige møtte han et borteforsvar som ga ham fri bane mot mål. Andre lag har forsvart seg mot Salah med sine liv som innsats, for det er den eneste måten å forsvare seg mot ham, men hans tidligere klubb lot det ansvaret falle på den brasilianske forsvareren Juan Jesus, som til slutt måtte reddes fra seg selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]