Før kamp i motstanderleiren:Har knekt City-koden: – Et sånt trøkk krever litt baller

Ekspert mener andre lag kommer til å ta etter Jürgen Klopps City-strategi.

9. apr 2018 kl 10.01 Arve Corneliussen

– Jeg synes Manchester City er blitt tatt altfor mye hensyn til denne sesongen. Til og med da Bristol City gikk i strupen på dem, klarte de å lage litt trøbbel for forsvaret deres, sier Simen Stamsø Møller, fotballekspert i TV 2.

Han etterlyser at flere lag våger å møte den suverene serielederen på samme måte som Jürgen Klopp har lyktes med to ganger denne sesongen.

– Et sånt trøkk krever ikke så mye ferdighetsmessig, men det krever selvtillit og litt baller. Og det har jo Klopp. Da er det veldig mulig å ryste Manchester City, mener Stamsø Møller.

Funnet ut av mesterlagene

TV 2s ekspert drar paralleller til de to siste Premier League-mesterne, Leicester og Chelsea. Begge suste gjennom sesongen med deres helt særegne filosofi, men møtte veggen da motstanderne begynte å finne ut av dem.

– Det ligner litt på det vi har sett de to siste årene, der lag har funnet ut hvordan de skulle ta dem. Etter Mourinho tok ut Hazard begynte de andre å gjøre det, og da var det ikke så kult lenger. I helgen synes jeg vi så at Manchester United våget mer og presset høyere, selv om det kostet litt og Manchester City hvert fall fortjente uavgjort, sier han, og fortsetter:

HVILT:
HVILT:  Både Kevin De Bruyne og Kyle Walker fikk hvile fra start i Manchester-derbyet i helgen. De Bruyne ble byttet inn med 20 minutter igjen av kampen.

– Nå finner lag ut hvordan de skal ta knekken på mesterne. Liverpool har funnet nøkkelen til å slå City gjennom sin filosofi, og lag kommer til å ta etter Liverpool. Jeg tror de gjør det samme på tirsdag – går for mål, og da har de veldig gode sjanser.

– Hva er sjansene for at City kan gå videre?

– City kan spille best fotball i Europa. Måten de har spilt ut lag i kamp etter kamp har jeg aldri sett før av et lag i England, og de kan få det til mot et nesten hvilket som helst lag. Men det krever at de er hundre prosent fra første spark, og at Liverpool har en off-dag – det tror jeg ikke de har. City kan veldig fint score fire, men det er større sjanse for at Liverpool scorer to. Og da er regnestykket ganske enkelt. Liverpool er i en kjempegod posisjon – jeg blir veldig overrasket dersom City går videre, svarer han.

Kampbildet overrasket

Fotballkommentator i TV 2, Øyvind Alsaker, ble overrasket da han fikk se en kamp som lignet såpass på den Liverpool vant 4-3 i januar.

– Det hadde jeg ikke helt trodd. Veldig ofte endrer managere litt, som gjør at du får en helt annen fotballkamp. City har løftet det nivået sitt enda mer siden januar, og noen av de siste kampene har vært virkelig amazing, påpeker Alsaker, og tilføyer:

TILBAKE:
TILBAKE:  Sergio Agüero fikk et kvarter mot Manchester United, og er høyaktuell for en startplass mot Liverpool tirsdag kveld.

– Igjen vises det at den energien Liverpool klarer å skape under Klopp er ikke City helt i stand til å håndtere – på Anfield, hvert fall. Det er jo noe Pep må løse. Nå har han hjemmekamp og ingenting å tape. Psykologien her blir viktig, men om Liverpool har med Salah, Firmino og Mané tror jeg de går videre fordi de har måltrusselen.

– Hva er sjansene for at City går videre?

Sjansene er der. De er Englands beste lag, og har dominert stort i mange hjemmekamper – mot Liverpool, Spurs, Chelsea og Arsenal. De har jo nivået inne, men 3-0 er brutalt mye å ta igjen. Det er nettopp den scoringen som redder Liverpool her. Liverpool er favoritter, men jeg tror ikke dette er rett frem, advarer TV 2-kommentatoren.

Skuffet over Guardiola

Knut Espen Svegaarden, VG-journalist og Manchester City-supporter, kritiserer Guardiola for de taktiske tilnærmingene i den første kampen.

TO TAP:
TO TAP:  For første gang denne sesongen har Pep Guardiola tapt to kamper på rad. Attpåtil glapp muligheten til å sikre Premier League-tittelen mot Manchester United etter å ha ledet 2-0 til pause.

– Problemet var at Liverpool var sykt gode, men minst like mye at City var fryktelig dårlige. Det er både et feil og feigt laguttak som er utgangspunktet, også går veldig mange ting galt underveis. Når du setter opp laget etter motstanderen går det veldig ofte ikke, og Guardiola gjorde for mange tilnærmelser etter motstander, mener Svegaarden, som legger til at det var overraskende å se City-manageren tilpasse seg så mye.

– Du kan ikke skylde på Anfield, atmosfæren eller angrepet på bussen. Det handler om at han for en gangs skyld gjør en feil som sjef. Det er der kampen tapes, konstaterer VG-journalisten.

– Hva er sjansen for at City går videre?

– Den er liten. Du kan ikke regne med en utvisning og å vinne 5-0 en gang til. Dette blir sannsynligvis en helt annen kamp. Det kan godt være City vinner, men jeg tror ikke Liverpool taper med fire mål. Den sjansen tror jeg egentlig er abort, svarer Svegaarden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]