Sky Sports:Kan bli Rangers-manager innen 24 timer

Steven Gerrard har kommet langt i forhandlingene med den skotske klubben.

4. mai 2018 kl 01.34 Marius Rabben

Liverpools U18-trener bekreftet tirsdag at det han var i innledende samtaler med Rangers, og ifølge Sky Sports hadde partene et møte i London torsdag ettermiddag.

Trolig går det mot en løsning om kort tid. Gerrard kan bli ny Rangers-manager innen helga, mener Sky Sports’ kilder.

Ifølge avisa The Herald er det snakk om en treårskontrakt, og at Liverpool-legenden får med seg Gary McAllister som assistent.

Gerrard, som fyller 38 i slutten av måneden, har vært de rødes juniortrener siden i fjor sommer, etter å ha jobbet i en mer åpen rolle som rådgiver og spillerutvikler fra februar samme år.

Etter sin første smak på trenerlivet i 2017/2018-sesongen er scouseren nå klar favoritt til å ta over i Rangers etter Graeme Murty, som ble sparket tidligere denne uka – i kjølvannet av 0–5 mot erkerival Celtic sist helg.

Støtte fra Klopp

Jürgen Klopp ble spurt om Rangers-ryktene i forrige uke, og påpekte at han og Liverpool uansett vil støtte Gerrards avgjørelse.

– Jeg skjønner at klubber viser interesse for Stevie. Han har masse erfaring som spiller, og nå også ett år som manager. Jeg ville også ha vurdert ham som en managerkandidat om jeg var klubbeier. Det er ganske normalt, sa Klopp.

– En dag vil det skje at han blir manager, enten her eller et annet sted. Dette er en avgjørelse han må ta. Han er gammel nok til å bestemme slikt selv. Det eneste jeg vil si er at jeg støtter ham uansett hva avgjørelsen blir.

– Mitt forhold til Steven, og det samarbeidet jeg har med ham, er fantastisk. Jeg ville ha elsket å ha jobbet med ham da han var spiller, men jeg kom inn litt for sent til det.

– Da vi møtte hverandre første gang hadde vi en god samtale, og derfra har samarbeidet utviklet seg strålende. Han ønsket å lære, og han lærte. Han ønsket å gjøre en jobb, og han gjorde jobben. Dersom han mener han er klar for en managerjobb, så er han klar. Slik er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]