– Klopp har gitt klubben stoltheten tilbake

Manageren har endret måten Liverpool-spillerne tenker på.

4. mai 2018 kl 00.33 Marius Rabben

De mange enorme prestasjonene som har ført de røde til Champions League-finalen er ingen tilfeldighet, påpeker Dejan Lovren.

Liverpool-mannskapet trives svært godt i hverandres selskap, på og utenfor banen, og flyter på en positiv bølge. Virgil van Dijk er blant flere som har skrytt av optimismen i spillergruppa, og Lovren sier ifølge Liverpool Echo at Jürgen Klopp er hovedgrunnen.

– Ikke negativitet her

– Han har endret så mange ting i klubben. Ikke bare spillere, men ting rundt klubben. Han har endret mentaliteten og måten vi tenker på, sier kroaten.

– Alt er mer positivt nå. Selv når vi ikke spiller bra, ønsker han alltid å plukke fram noe positivt, og det er ikke negativitet her. Dette fortjener han.

– Det er ikke tilfeldig at han allerede klarte å nå Champions League-finalen i 2013 med Borussia Dortmund. Han har gitt klubben stoltheten tilbake.

– Alle kjenner det; alle lever det. Alle bør være stolte av at vi har en manager som ham, sier Lovren.

– Madrid bør frykte oss!

Nå er mektige Real Madrid siste hinder før det som kan bli klubbens sjette pokal i Europas gjeveste klubbturnering. De kongehvite jakter på sin 13. tittel, og slo Bayern München i semifinalen.

– De har ganske høy selvtillit. Men det er ikke noe vi bryr oss om. Vi fokuserer på våre oppgaver. Hvorfor skal vi frykte dem? De bør frykte oss, slår Lovren fast.

I sluttminuttene mot Roma onsdag kveld kom det, som på Anfield, to baklengsmål som sørget for spenning helt inn. Lovren sier det spesielt var vanskelig å holde unna det siste kvarteret, da Roma sendte opp alt de kunne med håp om en fruktbar innspurt.

– En ære

– I tankene våre var vi nok allerede i finalen, det er grunnen til at vi slapp inn mål. Men la oss nyte dette nå, sier han.

– Dette er utrolig! Det er noe enhver spiller drømmer om å klare. Det er en ære å spille for Liverpool, og nå skal vi klare å få til noe i finalen.

Storoppgjøret på Olympiastadion i Kiev spilles lørdag 26. mai.

– Det er en ære å spille med disse spillerne og for disse supporterne. De beste lagene er oss og Real Madrid. La oss se hva som skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]