Topper flere spillerbørser:«En av få som imponerte»

Avisene gir ingen England-spillere bedre karakter enn Trent Alexander-Arnold.

29. jun 2018 kl 10.14 Marius Rabben

Liverpools stjerneskudd ble den fjerde tenåringen noensinne til å starte en VM-kamp for England da han var i lagoppstillingen mot Belgia torsdag kveld. Og 19-åringen leverte i sin vingback-rolle.

BBC utnevnte scouseren til Man of the Match, og ham sterk 7-er på spillerbørsen.

«Glimrende temperament og fant seg bra til rette», heter det i vurderingen av Trent. «Skuffet med svake dødballer, men en av Englands beste.»

Liverpool-spilleren topper i tillegg BBC-lesernes børs.

– Viste at han håndterer dette

Noe av det stortalentet har markert seg mest med på Anfield, dødballfoten, er generelt det eneste han får trekk for i pressen. Alexander-Arnold tok frispark og cornere uten å være like treffsikker som ikledd rød trøye, men fikk samtidig vist noen glimt av den gode høyrefoten med imponerende innlegg i åpent spill.

Innsvingerne blir spesielt sammenlignet med det man har sett fra førstevalget på backplassen, Tottenham-spiller Kieran Trippier, tidligere i mesterskapet.

«På høyresiden er Kieran Trippier en del av Southgates startplaner, ikke minst på grunn av sine eksepsjonelle dødball-leveringer, men Alexander-Arnold viste at han håndterer å ta steget opp», skriver Henry Winter i The Times.

Han fant seg umiddelbart til rette, virket rolig i forsvar og eventyrlysten med ballenHenry Winter, The Times

«Helt siden han sto opp mot den hurtige trusselen i Manchester Citys Leroy Sané i Champions League, har Liverpool-forsvareren sett sterkere ut mentalt. Han fant seg umiddelbart til rette, virket rolig i forsvar og eventyrlysten med ballen da han fulgte etter Michael Owen, Raheem Sterling og Luke Shaw og ble den fjerde tenåringen som startet en VM-kamp for England.»

GOD VM-DEBUT:
GOD VM-DEBUT:  Alexander-Arnold får skryt etter kampen mot Belgia.

Alexander-Arnold er blant fem i startelleveren som fikk 6-er på Times-børsen – og ingen andre kom høyere:

«Sparket bort et Fellaini-skudd (på streken, journ. anm.) og stormet regelmessig frem, men dødballene hans var ikke fullt så gode. Den første av mange landskamper», skriver Paul Joyce.

Flest nøkkelpasninger

Liverpool-spilleren har «definitivt gjort det han kan for å forsøke å beholde plassen til neste kamp», mener Adam Jones i Liverpool Echo.

«19-åringen kom inn for å erstatte Kieran Trippier i Belgia-kampen, og leverte en imponerende opptreden», skriver han om spilleren som beskrives som en solid angrepstrussel. I tillegg trekker Jones frem at Alexander-Arnold leverte flere «nøkkelpasninger» – ni i tallet – enn noen andre spillere.

«Det var en moden opptreden av Liverpool-unggutten, som fortsatte den briljante formen han har vist på Anfield gjennom 2017/2018-sesongen.»

I Telegraph skriver Jason Burt at Alexander-Arnold var «en av få spillere som imponerte», og Ben Rumsby mener tenåringen var den eneste England-spilleren som styrket navnet sitt etter kampen i Kaliningrad.

Ingen får heller bedre karakter i The Guardian, der Trent belønnes med 7 av 10: «Tenåringen var arbeidsom nedover høyrekanten, og klareringen på streken ga selvtillit.»

England møter Colombia i åttedelsfinalen 3. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]