Slik var gruppespillet for røde VM-spillere

Fem av åtte røde er med videre til åttendedelsfinalen.

29. jun 2018 kl 00.01 Johannes Steen

Liverpool har flere VM-representanter med videre til åttendedelsfinalene etter at gruppespillet torsdag ble ferdigspilt. Grujic, Mané og Salah pakker koffertene sine og tar feire før de vil returnere på Melwood, antakeligvis om en tre ukers tid.

Disse er med videre

Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold endte på andreplass i sin gruppe etter at England tapte 1-0 for Belgia, i en kamp der begge lag stilte med betydelig svekket lag. Henderson startet begge de første kampene i kampene mot Tunisia og Panama, hvor engelskmennene vant henholdsvis 2-1 og 6-1. Henderson, som overtok kapteinsbindet da Kane gikk av mot Panama, har høstet lovord for sin innsats i de to kampene.

Alexander-Arnold satt på benken de to første, men fikk starte på "B-laget" mot Belgia, og banens yngste spiller gjorde seg på ingen måte bort. Han spilte solid på Englands høyreside, og noterte seg for flere gode dødballer før han ble byttet ut i den 79' minutt.

i Belgia-troppen som vant gruppen er også Simon Mignolet, som hittil ikke har fått spilletid i VM.

Dejan Lovren har vært bunnsolid i et sterkt Kroatia-lag, der laget vant gruppen sin med full pott foran Argentina. Han og resten av forsvaret hadde full kontroll på Nigeria, samt Messi og resten av Argentinas stjernegalleri. Han ble vilt fra start i den siste kampen mot Island, kom innpå og laget et uheldig straffespark da ballen traff hånden. Han kan likevel være godt fornøyd med et hittil sterkt VM.

BAUTA:
BAUTA:  Lovren har vært en vital del av et sterkt Kroatia-forsvar.

Roberto Firmino har måttet nøye seg med to innhopp for Brasil i de tre innledende kampene, til tross for at mange stemmer hevder at Liverpools nummer ni fortjener en startplass. Han hadde et solid innhopp i poengtapet mot Sveits, uten å klare å utrette en betydelig forskjell.

Han ble sterkt delaktig da Brasil satte inn ledermålet mot Costa Rica. Han vant en duell som videre førte til Brasils ledermål, og hadde i det hele tatt et sterkt innhopp. Han fikk imidlertid ikke spilletid i gruppespillets siste kamp mot Serbia, da Brasil sikret førsteplass i gruppen.

Tung exit for afrikanerne og Grujic

Sadio Mané ledet Senegal som kaptein i de to første kampene, hvor man vant den første 2-1 mot Polen med Mané som arkitekt bak det første målet. Den neste kampen mot Japan var Mané delaktig i Senegals første mål, og puttet selv på heldig vis mål nummer to i kampen som endte 2-2.

VM fikk imidlertid en kjip slutt for de grønnkledde da man tapte 1-0 for Colombia og gikk ut av verdensmesterskapet på grunn av antall gule kort(!).

Mohamed Salah kjempet en kamp mot klokken for å bli klar til VM etter at han ble skadet i Champions League-finalen. Egypts store stjerne ble ikke risikert i den første kampen mot Uruguay, men startet neste kamp mot Russland hvor han scoret på et straffespark han selv skaffet, men uten å virke 100%.

Han virket friskere og scoret et lekkert mål mot Saudi-Arabia i den siste ubetydelige kampen, uten at han klarte å hindre Egypts tredje strake tap.

Marko Grujic fikk ikke noe spilletid for et Serbia, og måtte se på at Brasil ble noen nivå for sterke for sine lagkamerater. Han og resten av Serbia-laget er dermed også ute av årets VM.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]