Klopp har en plan for Henderson

Liverpool-kapteinen har ikke startet noen av de tre første kampene.

1. sep 2018 kl 10.46 Einar Kvande

Jürgen Klopp tror at Liverpool senere i sesongen vil høste fruktene av at Jordan Henderson matches forsiktig de første ukene etter ferien. Henderson var ikke tilbake i trening før den 5. august, fordi han fikk utvidet ferie etter VM. Kapteinen kom inn fra benken i alle de tre første kampene, mot West Ham, Crystal Palace og Brighton.

– Dette er selvsagt vanskelig for ham som kaptein, men Hendo er en svært viktig spiller for oss, og han vet det. Vi har hatt samtaler om dette, avslører manager Klopp til Liverpool Echo.

– Han har en spillestil der han gir alt ute på banen, og for å kunne gjøre det må du være i svært god fysisk form. Han har hatt stunder på trening i løpet av disse ukene, men ikke denne uken, hvor du har sett at det har vært intenst for ham. Du må trene intenst når du kan. Vi kunne ta oss råd til å gjøre det med ham nå.

– Hendo var den siste som kom tilbake, om du ser bort fra Dejan som var skadet. Nå har Hendo hatt fire uker med intens trening. Det vil være seks uker innen vi spiller mot Tottenham.

– Han er ikke i tvil, og jeg er ikke i tvil, om hans rolle i laget, så han har håndtert det bra at han ikke har startet.

Må ta et valg

Foran kampen mot Leicester i dag må Klopp avgjøre om han skal fortsette med Gini Wijnaldum, James Milner og Naby Keita på midtbanen. Denne trioen har startet de tre første kampene, mens Henderson har fått et kvarter på slutten i alle tre.

Klopp forklarer benkingen av Hendo med at han trenger en lengre preseason i tillegg til at de tre som har startet har dokumentert meget god form.

– Det er selvsagt litt av begge deler. Dersom Hendo hadde spilt fra start i den første kampen kunne jeg ha sett at han ikke var i form, og måtte dermed begynne å tenke på et bytte umiddelbart. Når laget presterer så bra som det har gjort, gir det deg sjansen til å bringe inn de andre spillerne når de fysisk er på topp igjen. Det bør du utnytte, og det er eksakt hva vi har gjort.

Hardkjøret starter om to uker

Klopp vil så absolutt få bruk for sin store tropp fra midten av september. Da spiller Liverpool mot Tottenham, Paris Saint-Germain, Southampton og Chelsea (to ganger) i løpet av bare 14 dager. Spillere som har kommet tilbake til ulike tidspunkter etter VM har skapt et problem for Klopp.

– Vi har mye erfaring med dette. Vi vet hvor godt trent en spiller må være. Det blir ikke perfekt, for en ideell preseason vil være rundt åtte uker eller noe slikt. Men spillerne kan ikke droppe ferien og trene konstant. Det er ikke fornuftig. Derfor må vi ha en slik treningsperiode for enkelte av spillerne. Da vil de stå bedre rustet i september.

– Det er bare å se på antall kamper vi skal spille fra midten av september, og du vet hvor intense de vil være.

Et stykke unna toppformen

Liverpool har vunnet alle de tre første kampene, men manageren vet at laget hans fortsatt er et stykke unna toppformen.

– De er ikke på toppnivå ennå, men jeg har ikke sett noen andre som er det ennå heller, fordi det er tidlig i sesongen. Det er helt normalt. De vil komme i form, men er det ikke ennå, på dette stadiet av sesongen.

– Når du vinner tre kamper høres det merkelig ut at jeg sier dette, men vi er fortsatt i en del av preseason, hvor vi forbereder oss på den lange sesongen vi har i vente.

– Vi trener hardt nå, for vi fikk ikke gjort nok under preseason. Så lenge vi spiller lørdag-lørdag har vi sjansen til å trene hardere og gjøre mer i løpet av en uke. Vi trener mye mer nå enn vi kan gjøre fra midten av september, når vi skal spille hver tredje dag.

– Vi har forbedret oss. Det ser du av statistikkene. Alle er på vei i riktig retning, men de er ikke helt i form ennå. Det er ingen overraskelse, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]