KIRKBY:  Ki-Jana Hoever er til å begynne med tilknyttet U18-laget men stortalentet forventes å stige i gradene opp til U23 ganske fort.

God dag på ungdomsfronten:Nederlandsk stortalent har fått grønt lys

Ki-Jana Hoever fikk klarsignal, mens ny keeper trolig har signert.

I august ble det meldt at Liverpool hadde gjort et varp på overgangsmarkedet og sikret seg Ajax sitt stortalent Ki-Jana Hoever mot et mindre kompensasjonsbeløp, da spilleren ikke hadde proffkontrakt. 

16-åringen har trent på Kirkby i det siste, men har ikke hatt muligheten til å spille kamper for U18 på grunn av manglende internasjonal klarering. Nå er imidlertid papirene i orden, og forsvarsspilleren kan endelig få tre på seg den røde drakten i kamp. 

Snappet foran Premier League-rivalene

Liverpool U18-manager Barry Lewtas er lettet over at overgangen endelig er helt i orden.

– Det er strålende for ham. Han er en god gutt. De er unge gutter og de vil bare spille fotball. 

– Jeg snakket med han denne morgenen og han er helt i skyene over at han nå er tilgjengelig. Eventyret hans begynnet nå, fordi han kan trene og prøve å presse seg inn i laget. Det er veldig kult for oss, sier Lewtas. 

Den nederlandske ungdomslandslagsspilleren, som var i søkelyset til klubber som Chelsea, Manchester United og Manchester City, var ansett som et av de største talentene ved Ajax-akademiet. Han har spilt mest høyreback, men vil på lang sikt satse på å bli midtstopper. 

– Ki har akkurat vært borte med landslaget og spilt høyreback, men han har spilt midtstopper. Han har en mengde med virkelig positive attributter, forklarer U18-manageren. 

Har trolig signert ung keeper

Det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse, men ut i fra denne Instagram-posten ser det ut som Liverpool FC har signert den 20 år gamle keeperen Kai McKenzie-Lyle.

Den over 2 meter høye skuddstopperen kommer fra Barnet FC, og er 20 år gammel. Han har spilt landskamper for Guyanas, og scoret også et mål (!) i ekstraomganger mot Surinam da han i det 120. minuttet av sin landslagsdebut scoret han på en heading. Kampen etter reddet han straffe mot Jamaica. 

McKenzie-Lyle var på prøvespill hos de røde i sommer, og spilte en treningskamp for Liverpool U23 mot ungarske ETO Gyor. Kampen endte 1-1, men keeperen imponerte tydeligvis nok til å få tilbudt en kontrakt. 

McKenzie-Lyle vil trolig være tiltenkt en rolle på U23, mens Hoever vil begynne på U18-laget. Nederlenderen vil ifølge James Pearce i LiverpoolEcho forventes å ta steget opp til U23 rimelig snart.