Har signert kontrakt til 2023:Ønsker å bli i Liverpool resten av karrièren

– Så lenge Liverpool vil ha meg, vil jeg bli her så lenge jeg kan.

3. sep 2018 kl 22.12 Johannes Steen

Jordan Henderson signerte mandag en ny avtale som binder ham til klubben fram til sommeren 2023. Da vil kapteinen være 33 år gammel, og han sier han gjerne avslutter karrièren i rødt.

– Det har alltid vært intensjonen min siden jeg signerte for klubben. Gennom tiden jeg har vært her, har jeg bare ønsket å spille fotball for denne klubben. Det har aldri vært noe annet sted jeg ville tenkt på å dra til. Jeg vet at fotballen forandrer seg fort, men så lenge Liverpool vil ha meg, vil jeg bli her så lenge jeg kan, forteller Henderson til Liverpoolfc.com

Kapteinen, som fylte 28 år i juni, blir spurt om han føler at hans beste år som fotballspiller fortsatt ligger foran ham.

– Ja, definitivt. Jeg føler på balansen mellom erfaring og følelsen av å fortsatt være ung. Fysikken min er antakeligvis på det beste nivået jeg har hatt i karrièren min. Jeg har hatt noen perioder med skader i min periode her. For et par år siden hadde jeg en lang periode med skader, men utenom det har jeg vært ganske heldig med tanke på skader.

Slet med selvtilliten

Det var en ung Jordan Henderson som kom til Liverpool fra Sunderland i 2011, som slet med selvtilliten og å finne seg til rette. Nå føler han seg langt varmere i trøya.

– Jeg husker da jeg først kom, alt var helt nytt og jeg var nervøs for å møte spillerne, manageren og alle sammen. Det var som første skoledag. Nå føles det mer som hjemme og jeg føler at det går i riktig retning, spesielt de siste par årene med manageren og spillerne. Vi er på riktig vei, og jeg vil være en del av det.

Dersom 28 år gamle Henderson skulle gitt råd til 21 år gamle Henderson, er det bare én ting han ville rådet å gjøre annerledes.

– Ikke mye, men kanskje ha mer tro på meg selv den gangen. Gjennom prosessen har jeg gradvis fått mer tro på meg selv som person og på mine ferdigheter. Det kommer med erfaring og kamper, tror jeg. Men når jeg ser på de unge guttene nå, ønsker jeg alltid at jeg hadde mer selvtillit den gang, slik de har. Det er en fin linje mellom selvtillit og arroganse så klart, men har du den selvtilliten i ung alder gjør det en stor forskjell. Det ville vært den ene tingen.

– Det tok meg litt tid å finne meg til rette, og kanskje var selvtilliten min slått ned på den tiden. Men ved å ha gått gjennom den erfaringen, har jeg kommet ut av det enda sterkere.

Da Brendan Rodgers var nyinnsatt manager, ville han kvitte seg med Jordan Henderson i en byttehandel som involverte Clint Dempsey andre veien fra Fulham. Henderson sa nei, og bestemte seg for å kjempe om en plass i Liverpool.

– Det var en annen form for selvtillit, vil jeg si. Det var mer slosskjempen inni meg – det at jeg aldri vil gi opp, alltid ønsker å bevise at folk tar feil, alltid gjøre ting bedre og forbedre meg selv. Da jeg følte jeg hadde nådd bunnen og selvtilliten min var slått ned, var det noe inni meg som responderte veldig bra. Det er det som skjer i livet; du må lære, og jeg har lært masse over de siste syv årene. Jeg er sikker på at jeg vil lære enda mer. Jeg ser fram til det.

– Det er fantastisk å se på noen i ung alder og mer eller mindre drømme om å være som han, for så å spille med han og bli hans vennJordan Henderson

Har fortsatt kontakt med Gerrard

Da Steven Gerrard ga seg i Liverpool i 2015, var det Henderson som tok over kapteinsbindet fra spilleren han selv beundret som ung.

– Åpenbart har jeg lært mye fra Stevie. Først og fremst som spiller, så god som han var på trening og alt han hadde ved seg. Når du spiller med folk som han, vil du forbedre deg naturlig. Men også utenfor banen, med måten han var som person, lærte jeg mye av ham. Han var alltid der om jeg trengte han. Når du har noen som Steven Gerrard som støtter deg, hjelper det virkelig på selvtilliten.

– Det er fantastisk å se på noen i ung alder og mer eller mindre drømme om å være som han, for så å spille med han og bli hans venn. Jeg kaller han definitivt min venn nå, noe som egentlig er fantastisk. Jeg har fortsatt kontakt med han og det er godt å se at han gjør det så bra hos Rangers.

– Han har alltid vært der og det er en ting jeg håper å kunne gjøre her. Jeg håper spillerne og støtteapparatet kan komme til meg med alt mulig, snakke med meg og spørre meg om hva som helst. Jeg håper det er sånn de føler det, fordi jeg prøver å være slik for å hjelpe lagkameratene mine. Ikke bare de unge spillerne, men alle sammen. Det er en del av rollen min og en del av meg som person.

– Jürgen Klopp er kanskje verdens beste manager

– Jeg kan ikke snakke høyt nok om han. Jeg trenger ikke, fordi alle vet det og alle gjør det. Alle som har jobbet med han vet hvor god han er. Som en manager, er han utrolig god taktisk.

– Det han har gjort med denne fotballklubben siden han kom inn er fenomentalt. Det er ikke noe respektløst mot Brendan Rodgers eller noen før det, for vi hadde gode stunder da også. Men jeg ser på transformasjonen fra da han først kom inn til hvor vi er nå, og alt har blitt bedre. Han har bragt hele klubben sammen – fansen, spillerne, støtteapparatet.

– Han har en enorm påvirkningskraft. Han er en annen stor grunn til at spillere ønsker å komme til denne klubben, for å jobbe med han. Han er en av de beste, om ikke den aller beste, manageren i verden. Du ønsker å lære så så mye du kan av han og sluke alt.

– Om du gjør det, hører på hva han sier og følger hans instruksjoner, har jeg ingen tvil om at du vil vinne trofeer. Det er forhåpentligvis hva vi vil gjøre, sier Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]