Rødt kort i seks kamper på rad!

En spiller er blitt utvist i de seks siste kampene mellom Liverpool og Manchester United på U18-nivå.

27. jan 2019 kl 10.30 Einar Kvande

Liverpool har fått fem av de seks røde kortene i de seks siste kampene mellom Liverpool U18 og Manchester United U18. I går var det forsvarer Morgan Boyes som ble utvist på stillingen 2-0 til Liverpool i kvartfinalen i Premier League Cup. Det røde kortet ble et vendepunkt i matchen, som United vant 3-2 etter ekstraomganger.

– Jeg synes ikke det var stygt. Det var soleklart at Morgan holdt United-spilleren igjen, og det ble tolket som det var en åpenbar scoringssjanse. Jeg skal ikke klage på det røde kortet, sier U18-manager Barry Lewtas til Liverpool Echo.

Vanskelig med ti mann

– Vi snakket med guttene om dette med disiplin på forhånd, og jeg synes vi kjempet bra. Det røde kortet skyldes mer konsentrasjonssvikt enn noe annet, legger han til.

– Det er vanskelig å bli redusert til ti mann i store kamper som dette. United spilte bra mot våre 10, så det var ikke enkelt. Og de hadde en spiss som tok gode frispark også.

– Vi viste stor karakterstyrke, men det ble for tøft for oss. Det var synd at vi slapp inn mål på tre dødballer, men det viser hvor bra vi forsvarte oss og blokkerte alt annet, sier Lewtas.

– Det var et tøft tap å takle. Det er det alltid når du taper en kvartfinale mot Manchester United. Vi følte det var komfortabelt på stillingen 2-0 til oss. Vi hadde spilt så bra frem til da. United har spillere som har sine øyeblikk, men vi hadde kontroll på deres to midtbanespillere. Vi sørget for at de ble liggende dypt. Vi presset bra, og var gode på kontringer.

– Utvisningen gjorde dette til en helt annen kamp, og det var et slag i trynet at de scoret på det påfølgende frisparket. Det preget oss virkelig. Men jeg kan ikke klage på guttene. Det var mye positivt i kampen. Så lenge vi spilte 11 mot 11 var vi det beste laget.

Kan få revansje om to uker

Selv om Liverpool U18 nå er ute av Premier League Cup, har disse spillerne mye å se frem til utover våren. De røde leder nemlig U18 Premier League, er i 1/8-finalen i FA Youth Cup og i utslagsspillet i UEFA Youth League.

Liverpool gjester forøvrig United i serien om to uker.

– Det blir interessant å se hvem som går til den kampen med mest selvtillit, sier Lewtas.

– Vi kan nesten ikke møte dem igjen tidsnok. De har et godt lag med gode spillere, men en del av vårt spill i første omgang var godt. Vi har ikke tapt så ofte, men å tape er en del av utviklingen. Det handler om hvordan du slår tilbake.

3-2 tapet for United betyr at Liverpool U18 ikke lenger har sjansen til å vinne fire trofeer denne sesongen.

– Det er ikke mange lag som har vunnet fire trofeer i en sesong på noe nivå. Det vil alltid komme opp- og nedturer, sier Lewtas om den saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]