Fabinhos ensomme periode nærmer seg slutten

Brasilianeren har kastet krykkene, og har tatt flere steg i riktig retning.

30. des 2019 kl 20.56 Jens Hapnes Rege

Liverpools førstelag har vunnet alt av kamper i desember, og smilene har sittet løst på spillerne i den gode perioden. Allikevel er det en spiller som har glimret med sitt fravær - Fabinho Tavares.

Brasilianeren var en av Liverpools beste spillere denne sesongen, før han måtte av med skade i kampen mot Napoli - som endte med et skuffende uavgjortresultat på Anfield.

Mens lagkameratene har herjet har det vært en ensom vei tilbake for "fyrtårnet", ifølge Liverpool Echo.

Trist "støvsuger"

For litt over to uker siden var det en resignert Fabinho som beveget seg gjennom pressesonen, lenge etter at hans lagkamerater hadde snakket med pressen etter seieren mot Watford på Anfield.

26-åringen hadde en stor beskyttelsesstøvel omkranset rundt venstrefoten, og benyttet seg av krykker for å hinke seg bortover, til liten begeistring. Brasilianeren hadde et smertefullt uttrykk - tristheten var merkbar.

Det virket for utenforstående som om det skulle bli en lang vei tilbake til banen for "støvsugeren". Det omtrentlige anslaget av avbrekket på seks-åtte uker med en ankelskade virket som ønsketenkning.

Mens lagkameratene fløy til Qatar ble brasilianeren hjemme på Melwood med en del av støtteapparatet.

Fysioterapi og rehabilitering var på Fabinhos program mens lagkameratene kjempet for seier på et annet kontinent. Da laget kjempet seg forbi Monterrey og Flamengo var brasilianeren bare en observerende tilskuer.

Lysglimt

Heldigvis for den defensive midtbanespilleren var det enkelte lysglimt i rehabiliteringen. Fabinho var den første som fikk ønske Takumi Minamino velkommen etter overgangen til Liverpool.

Et syn av en potensiell utfordrer for en plass i Liverpools midtbanetreer kan ha vært et spark i baken for brasilianeren på veien tilbake i aksjon.

I overkant av to uker etter Watford-affæren, var det en mye gladere Fabinho å se i presseområdet etter kampen mot Wolverhampton.

Han geleidet seg gjennom Anfield uten krykker, mens han smilte og vitset med kameratene.

SNART TILBAKE:
SNART TILBAKE:  Fyrtårnet Fabinho nærmer seg skadefri.

Fabinho nærmer seg en retur til trening med kameratene. Liverpool har det ikke travelt med å få brasilianeren tilbake i aksjon, men spilleren selv kommer til å telle ned dagene til han igjen kan styre spillet fra sin defensive midtbaneposisjon.

Slutten på skadeavbrekket kan komme kjappere enn mange forventet. Fabinhos ensomme vinter nærmer seg slutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]