Møter ligaens beste forsvar

Leicester og Liverpool er de to lagene som har sluppet inn færrest mål denne sesongen.

25. des 2019 kl 21.06 Arild Skjæveland

I sommer ble Harry Maguire verdens dyreste forsvarsspiller da han ble solgt fra Leicester City til Manchester United. 26-åringen kostet i overkant av 80 millioner pund, og ble med det dyrere enn Virgil van Dijk som kom fra Southampton til Liverpool for 75 millioner pund i januar 2018.

At Leicester mistet sin mest sentrale midtstopper fra forrige sesong har de løst på strålende vis. Uten å bruke Maguire-pengene, hadde de allerede en erstatter klar.

Den tyrkiske stopperen Çağlar Söyüncü, som ble hentet fra Freiburg i august 2018, men fikk knapt kamper i sin første sesong i England. Han fikk seks kamper i ligaen - kun tre av dem fra start, og spilte to kamper i ligacupen.

Sentral rolle

Denne sesongen har tyrkeren vært helt sentral for et Leicester City som har hatt ligaens beste forsvar. Leicester har, som Liverpool, to svært offensive backer i Ben Chilwell og Ricardo Pereira. Söyüncü er i midtforsvaret sammen med rutinerte Jonny Evans, med Kasper Schmeichel i mål.

Foran seg har de Wilfried Ndidi, som har vært en av ligaens beste defensive midtbanespillere denne sesongen. Kanskje er det bare Fabinho som har vært bedre, om en skal se på det med Liverpool-briller.

Leicester har holdt nullen sju ganger denne sesongen. Brendan Rodgers sitt lag er ett av tre lag som har klart det - og det er mest i ligaen. Sheffield United og Burnley er de to andre. Til sammenligning har Liverpool kun fire «clean sheets».

Liverpool og Leicester er de to klubbene med færrest baklengsmål så langt. Begge har 14 innslupne mål. Leicester har som kjent én kamp mer spilt enn Liverpool, som har en hengekamp mot West Ham. Sheffield United har hatt det tredje beste forsvaret, og har 16 baklengsmål til nå.

Leicester - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]