– Vi var med i kampen helt til dommeren ønsket å bli helten

Leicesters sisteskanse var alt annet enn fornøyd etter kampen.

27. des 2019 kl 08.29 Kenneth Baraas

Liverpool dominerte kampen mot Leicester, men ledet «kun» 1-0 lenge. Roberto Firmino stanget inn åpningsmålet, etter et utsøkt innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Men kampuret bikket 70 minutter før de røde skulle finne veien til nettet igjen.

Uenig i straffeavgjørelsen

Alexander-Arnold var igjen frempå med et innlegg, som endte i hånden til Leicesters tyrkiske stopper Çağlar Söyüncü. Kamplederen, Michael Oliver, var sikker i sin sak og pekte på straffemerket. Straffen satte James Milner sikkert i mål, og kampen var i praksis over.

– Jeg mener det var litt strengt (straffesituasjonen). Vi var med i kampen, helt til dommeren måtte gjøre seg selv til helten, og fra da så mistet vi fasongen i laget, sa Kasper Schmeichel etter kampen, til Amazon Prime.

– Hva er navnet hans, Dermot, han vil være på Sky og si «det var en fantastisk avgjørelse, dommeren var modig» eller noe slikt, sier Schmeichel, og refererer til Sky Sports dommerekspert Dermot Gallagher.

– Jeg vet ikke hva det er forventet at han skal gjøre (Söyüncü). Armen hans er ned langs siden, og ballen fikk en retningsforandring ved første stolpe, han hadde ingen tid til å reagere.

– Han (dommeren) er desperat etter å gi straffesparket, og så fort han gir det, så vil aldri VAR gjøre om på avgjørelsen, sier Schmeichel videre.

HEKTISK DAG:
HEKTISK DAG:  Schmeichel hadde blant annet en flott redning på en av Salahs avslutninger, men maktet ikke å stå imot Liverpools enorme trykk.

Innrømmer kvalitetsforskjell

Den danske målvakten var skuffet over dommeren, men klarte likevel å påpeke kvalitet når han ser det.

– De er det beste laget, ved siden av Manchester City. Vi arbeidet hardt for å være på samme nivå som Manchester City og Liverpool, men de er langt foran oss i reisen.

Liverpool leder ligaen med 13 poeng ned til Leicester på andreplass, mens Manchester City, som spiller i kveld mot Wolverhampton, kan korte ned forspranget til elleve poeng.

Wolverhampton - Manchester City spilles 20:45 fredag, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]