Mener fortsatt han bare er «The Normal One»

– Jeg har hatt flaks. For 500 år siden hadde jeg sovet på gata med den kunnskapen jeg har.

10. mai 2019 kl 09.14 Arve Vassbotten

Noen dager før den andre Champions League-finalen mot Barcelona snakket Jürgen Klopp med tyske DW Sports.

Der fikk han blant annet spørsmål om han fortsatt ser på seg selv som «The Normal One», som var merkelappen han ga på seg selv under sin første pressekonferanse som Liverpool-manager.

– Det er jeg 100 prosent.

– I livet er man ofte sin egen markedsfører. Du må selge deg selv. Og det betyr at du må forberede deg på pressekonferanser. Men, jeg var ikke forberedt.

– Jeg vet at jeg kan være spontan, og at livet har vært forberedelsene mine. Så lenge jeg snakker om fotball er jeg alltid forberedt, fordi jeg snakker så mye om det. Min eneste engstelse på denne pressekonferansen var om engelsken min ville være bra nok, sa Klopp.

Jeg vil ikke at folk skal tenke at, «han sier han er den normale», men tenker nok at han er «spesiell»Jürgen Klopp

– Men jeg ser på meg selv som «The Normal One». Jeg vil ikke at folk skal tenke at, «han sier han er den normale», men tenker nok at han er «spesiell». Jeg tenker på meg selv som normal. Jeg har fortsatt så mange spørsmål jeg lurer på, så hvordan kan jeg være spesiell. Selv om jeg kan mer om fotball enn endel andre, gjør ikke det meg til en spesiell person.

– Galskap om jeg ikke var fornøyd

– Det er bare flaks, for 500 år siden hadde jeg sovet på gata med den kunnskapen. Så jeg har veldig flaks med at det er behov for min beste ferdighet et sted, og det setter jeg pris på hver eneste dag. Jeg kjenner hockeytrenere som jobber fem ganger så mye som meg, og jeg jobber mye, og de tjener 4 prosent av det jeg gjør.

– Det ville vært galskap om jeg ikke var fornøyd, men jeg er lur nok til å ikke overvurdere det. For det er bare fotball. Så slik jeg ser det, er jeg en helt normal person. Det er det jeg vil si, og nå står det på tekoppen, sier Klopp, som drikker av en «The Normal One»-kopp under TV-intervjuet.

En gave at jeg ikke bekymrer meg

Når intervjueren presser på med at han tross alt er litt annerledes enn andre, svarer Klopp:

– Nei, jeg har en annen ferdighet og det er bare flaks. Jeg kan snakke som en foss, og jeg bekymrer meg ikke for hva folk vil si. Det er en gave. Så når det blir et rødt lys ved kamera, så blir jeg ikke nervøs.

Jeg kan snakke som en foss, og jeg bekymrer meg ikke for hva folk vil si. Det er en gave.Jürgen Klopp
ROLIG:
ROLIG:  Jürgen Klopp uroer seg aldri for å snakke på pressekonferanser.

– Det holder meg helt rolig i situasjoner der 90 prosent der ute blir nervøse. Det er helt tilfeldig.Hvordan kan jeg være stolt av et talent. Men det er en viktig ferdighet i en verden der folks oppfatning av deg er viktig. For 500 år siden kunne jeg kanskje danset foran kongen. Det er alt.

Klopp snakker også om da han fikk eksamen og han fikk en sportspris, mens vennene fikk vitenskapspris og språkpris. Under utdelingen sa rektoren på skolen foran alle:

– Jeg håper virkelig det løser seg for deg med fotball, for hvis ikke blir jeg bekymret for deg. Jeg tenkte det samme, men «hvorfor må du si det nå som alle kan høre det». Jeg vet jeg er heldig.

– Sitter ikke på benken når jeg er 70 år

Klopp fikk i intervjuet også spørsmål om potensialet for å trene trene landslaget eller klubber som Real Madrid.

– Hvis jeg tenker på framtiden, så er det den framtiden når jeg slutter å jobbe. Det bør være en periode der jeg fortsatt har nok energi til å gjøre ting jeg ikke har hatt tid til. Det vil ikke skje at jeg sitter på benken når jeg er 70 år.

– Jeg har hatt et veldig godt liv, men i første delen av livet hadde jeg verken tid eller penger, så hadde jeg litt mer penger, men ikke så mye tid, og nå har jeg pengene men absolutt ingen tid.

– Det betyr at jeg ikke har sett noe av verden. Er jeg i en by ser jeg stadion, et hotell og gatene vi kjører med bussen. Og siden jeg har et ganske kjent ansikt, kan jeg ikke gå så mange steder uten å signere tusen autografer. Men når jeg har vært lenge nok ute av businessen til at folk ikke kjenner meg igjen, kan jeg dra å se verden. Det er planen, sammen med Ulla, uttalte Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]