LØFTET POKALEN:  Rafael Camacho har trent regelmessig med førstelaget på Melwood de siste sesongene, fikk debuten i januar og reiste med troppen til Madrid for Champions League-finalen. Nå forventes det at han selges om kort tid.

Nærmer seg barndomsklubben

Overgangen til Sporting CP skal nå bare være timer unna, ifølge portugisisk avis.

Rafael Camacho, som ikke ønsket å fornye kontrakten med Liverpool, blir ventelig klar for Lisboa-klubben Sporting CP innen kort tid.

Ifølge den Lisboa-baserte sportsavisen A Bola blir overgangen fullført senest i løpet av helga.

I The Times skriver også Paul Joyce at det nærmer seg enighet om en permanent avtale.

Vokste opp i Lisboa

19-åringen – med to førstelagsopptredener for de røde, begge i januar i år – ble født i den portugisiske hovedstaden og spilte for Sporting CP som barn frem til han reiste nordover i 2013.

Den anvendelige angriperen var først i Manchester Citys ungdomsavdeling noen år, før han etter et kort låneopphold i Portugal ble hentet til Liverpool-akademiet i 2016.

Selv om Camacho trives best fremover på banen, var begge førstelagskampene i januar som høyreback, noe han har gitt klart uttrykk for at ikke er favoritt-posisjonen, blant annet med en oppsiktsvekkende Instagram-post i april. 

– Som å komme hjem

Ifølge A Bola var Camacho nær en Sporting-overgang allerede i januar, men Jürgen Klopp ønsket å beholde ham. To kamper – én fra start og ett innhopp – på øverste nivå gjennom vårsesongen har imidlertid ikke vært nok til å overbevise ham om ny kontrakt på Anfield.

TO KAMPER:  Camacho debuterte i FA-cupexiten mot Wolves borte i januar. Samme måned fikk han et sent innhopp mot Crystal Palace i Premier League på Anfield.

En rekke klubber, deriblant Wolverhampton, har vist interesse for portugiseren med aldersbestemte landskamper, men spillerens far og agent, Euclides, snakket nylig varmt om muligheten til å returnere til Sporting.

– Rafael spilte der i åtte år. Å dra tilbake til en klubb man kjenner godt, vil være som å komme hjem. Han kjenner klubben, folk kjenner ham, og det kan være en fordel, sa Euclides.

Ett år igjen

Camacho har fortsatt ett år igjen av kontrakten med Liverpool – til sommeren 2020.

I mai hevdet Liverpool Echo at klubbens priskrav var 10 millioner pund, og at de røde var forberedt på å beholde ham ut kontraktsperioden om det ikke ble innfridd, men nå spekuleres det om en lavere sum hvis partene blir enige om visse klausuler.

A Bola hevder det er snakk om en femårskontrakt med Sporting CP.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.09.2019 kl 19:50

- Det føles som en stor seier

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan hans lag håndterte det som skjedde på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 19:00

Lårhøne for Sadio Mané

Liverpools nr. 10 måtte forlate banen på Stamford Bridge midtveis i 2.omgang.

+
22.09.2019 kl 18:29

Alexander-Arnold om hvorfor han tok frisparket

Trent Alexander-Arnold åpnet årets scoringskonto i en hard batalje på Stamford Bridge.

+
22.09.2019 kl 12:51

Assistkonge Alexander-Arnold vil score flere mål

Trent Alexander-Arnold om hva han ønsker å forbedre, hvilke backer han beundrer og hvordan han er blitt mer etablert i Liverpools tropp.

+