– Det FSG har gjort med klubben, er intet mindre enn mirakuløst

Peter Moore mener Liverpool FC har fått tilbake sin beryktede status.

25. sep 2019 kl 18.05 Marius Rabben

De røde har befestet sin posisjon i europatoppen igjen etter Champions League-triumfen i juni, og i Premier League har laget for andre sesong på rad vunnet sine seks første kamper.

Klubbens daglige leder, Peter Moore, skryter av eierne i Fenway Sports Group for jobben og investeringene de har gjort siden oppkjøpet for rundt 300 millioner pund i 2010.

«Back on our perch»

I et intervju med eks-røde Michael Robinson under World Football Summit i Madrid konfronteres Moore med sir Alex Fergusons berømte sitat fra 1986 om at han skulle dytte Liverpool ned fra tronen.

Noe som Ferguson beskrev som sin største utfordring – «knocking Liverpool right off their f*****g perch». Nå er Liverpool tilbake, mener Moore, ifølge BBC.

– «We are back on our perch», som vi så kjent pleier å si, forteller han.

EUROPAMESTER:
EUROPAMESTER:  Virgil van Dijk sammen med Peter Moore etter Champions League-finalen.

Faktisk står de helrøde nå med kun ett tap på sine 45 siste ligakamper.

– Det Fenway Sports Group har gjort i Liverpool gjennom ni år, er intet mindre enn mirakuløst, sier Moore videre.

– De har vært med på opp- og nedturer, men hele tiden hatt riktig kurs og aldri tatt en penny ut av klubben, legger han til.

Viktige investeringer

I samtalen med Robinson, som var med på å vinne ligaen, ligacupen og europacupen med Liverpool i 1983/84-sesongen, og som nå jobber i spansk sportskringkasting, snakker Moore om den økonomiske syklusen i fotballen, noe de røde nå nyter godt av.

Investeringer som nye Main Stand, de nye treningsfasilitetene i Kirkby, som skal stå ferdig til neste sesong, og signeringene av Virgil van Dijk og Alisson Becker, er resultater av FSG og klubbens målrettede arbeid.

– Man øker omsetningene slik at man har råd til å kjøpe en keeper eller en midtstopper som vinner kamper for deg, sier Moore.

– Når du vinner kamper, ønsker sponsorer å være en del av det, så de gir deg penger. De bruker man på å kjøpe bedre spillere – som gjør at du vinner enda flere kamper.

Fire år med Klopp

Slik sett kan man samtidig argumentere for at FSGs ansettelse av Jürgen Klopp har vært den beste avgjørelsen siden overtakelsen i 2010.

VERDENS BESTE TRENER:
VERDENS BESTE TRENER:  Klopp fikk FIFAs aller gjeveste trenerutmerkelse på mandag.

Neste måned markerer tyskerens fjerde år i klubben. Og for en reise det har vært.

Liverpool FC har gått fra 8. plass til gullkamp i Premier League, inkludert tre topp-fire-plasseringer på rad for første gang på et tiår, og nådd fire cupfinaler.

Denne uka ble Klopp kåret til årets trener i verden av FIFA.

Moore snakker ofte varmt om den karismatiske Liverpool-manageren, og igjen skryter han av måten Klopp har samlet klubben på.

– Han er i stand til å holde skuta på rett kjøl, motivere både spillerne sine og staben sin, trenerteamet sitt, det vitenskapelige teamet. Han sørger for at alle er på lik linje.

– Personligheten hans smitter over på andre, sier Moore.

– Selv når du har tapt, gjør han at du tror sola vil skinne enda sterke i tiden som venter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]