Klubbene skal diskutere transfervinduet i dag

Tidspunktet for sommervinduet er blant temaene under Premier League-møtet.

12. sep 2019 kl 09.52 Marius Rabben

Representanter fra alle ligaens 20 klubber er på plass i London i dag for å diskutere potensielle endringer foran neste sesong, opplyser Sky Sports.

Her vil klubbenes aksjonærer også få en oppdatering på samtalene som finner sted hos European Club Association (ECA) i Genève denne uka, der UEFAs forslag til endringer i europacupene står på agendaen.

Premier League-klubbene er i likhet med spanske storklubber imot mange av forslagene, med frykt for at enda flere Champions League-toppkamper vil påvirke hjemlige serie- og cupkamper negativt.

Av andre aktuelle temaer er det nevnte sommervinduet, søket etter en ny Premier League-sjef og innføringen av videodømming.

Sommervinduet

Et flertall av Premier League-klubbene ønsker ifølge Sky Sports å reversere endringen som sørget for at transfervinduet i sommer stengte allerede 8. august, dagen før ligaåpningen.

Da dette kom til i fjor, var det forventet at andre europeiske ligaer skulle følge etter, slik at klubbene kunne gjøre seg ferdig med sommerhandelen innen sesongstarten.

Men det har altså ikke skjedd, og Premier League-klubbene befinner seg derfor i en mer sårbar posisjon på overgangsmarkedet, der nye spillere fra andre lag ikke kan registreres selv om man fortsatt kan selges eller lånes ut.

Jürgen Klopp er blant dem som var positiv til at vinduet skulle stenge tidlig, men som vil endre tilbake ettersom de andre ligaene ikke fulgte etter.

– Jeg bryr meg ikke om når det stenger, men det må stenge samtidig. I utgangspunktet var det idéen. De snakket om å stenge det før sesongen startet, som er en bra idé, men så var det kun England som gjorde det. Det gir ingen mening, sa tyskeren i august.

Samtalene i hovedstaden kan også ende med en stemmerunde allerede i dag, men trolig skjer det heller når de møtes neste gang – i november.

Uansett tyder mye på at siste dag av sommervinduet i 2020 blir etter at sesongen har startet.

Jakten på ny Premier League-sjef

Klubbene vil få en oppdatering på søkeprosessen etter en ny administrerende direktør i Premier League, etter at Richard Scudamore forlot stillingen i november i fjor.

I utgangspunktet var rollen tiltenkt Susanna Dinnage, som har en topplederjobb i Discovery Channel, men etter å først ha takket ja, trakk hun seg noen dager senere.

VAR

Når det gjelder videodømming får klubbene muligheten til å lufte tankene om VAR, som har vært et mye omtalt tema gjennom de fire første rundene.

Nylig ble det kjent at Premier Leagues dommersjef, Mike Riley, har måttet forklare seg om VAR-bruken så langt på et møte i forrige uke, og det var spesielt fokus på når VAR ikke er blitt benyttet.

I tillegg forventes det at International Football Association Board (IFAB) sine endringer for offside- og handsreglene blir et debattema, ifølge Sky Sports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]