Carragher og Neville peker på hvor kampen kan avgjøres

Ekspertduoen gir sin forhåndsanalyse før dagens storoppgjør på Anfield.

19. jan 2020 kl 15.44 Kenneth Baraas

Det skiller 27 poeng mellom dagens motstandere, og det forteller mye om hvilket lag som har favorittstempelet. Selv om han tror det vil bli tøft, forsøker Gary Neville å finne lyspunkter.  

– Alt peker mot at det vil en tøff kamp for United, der man tror de vil tape. Men Manchester United har historisk sett vært gode her. De kom hit med et ganske gjennomsnittlig lag da Louis van Gaal var manager, og de vant, sier den tidligere Manchester United-spilleren i Sky Sports oppladning til kampen. 

– Det at de faktisk tok poeng fra Liverpool på Old Trafford, gjør det til et lag som kjemper mot det logiske.

– Men problemet til laget er ikke de store kampene. De har slått Leicester, Manchester City, Chelsea, Tottenham. De har vist karakterstyrken i slike kamper som denne, men alt tyder likevel på at Liverpool skal vinne kampen. Men som sagt, United har motbevist tidligere i storkampene denne sesongen. 

God følelse i kroppen

Jamie Carragher har spilt utallige oppgjør mot de røde djevlene i sin karriere, og påpeker at han aldri har vært roligere.

– Dette er det mest komfortable jeg har vært før dette oppgjøret, både da jeg spilte og nå (etter karrieren). 

– Liverpool har hatt overtaket på United de siste sesongene, men likevel er det noe eget ved å dra til Old Trafford. Jeg var ikke komfortabel før kampen der tidligere i sesongen. 

– Jeg tror det spiller en rolle at United spilte i midtuka, og at Liverpool har hatt fri hele uka. Når topplag har slike friuker, så bruker de tiden til å gjøre alle spillerne klare for en slik utfordring, sier den tidligere forsvarsspilleren. 

– Jeg forventer at Liverpool skal vinne i dag, konkluderer Carragher. 

Hvor United kan true Liverpool

Marcus Rashford er ifølge The Telegraph ute av dagens oppgjør. Dermed må Ole Gunnar Solskjær stole enda mer på en annen offensiv spiller. 

– United må fokusere på å forsvare seg, de må forsvare seg godt uten ball, sier Neville.

– Jeg er ikke sikker på om Rashford spiller, det er et skikkelig tap for United, men jeg tror Martial kan utfordre Alexander-Arnold. Han er kald i avgjørende øyeblikk, og han må angripe rommet rundt Gomez og Alexander-Arnold. Han er spilleren som kan straffe Liverpool, men de vil ikke få mange sjansene her, sier Neville. 

Carragher trekker frem viktigheten av midtbanekrigen, og spør Neville om Uniteds midtbane kan håndtere det vanvittige presset fra Liverpools midtbanetreer. 

– Det gjorde midtbanen strålende i Man City-kampen. Fred var rolig og brukte ballen riktig, og plutselig var laget i angrep. Forskjellen er at City hadde Stones og Fernandinho som midtstoppere den dagen, de er ikke i nærheten av Gomez og Van Dijk. Fred vil spille en viktig rolle her i dag, avslutter Neville. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]