– Minamino var klar for en fight og gjorde nøyaktig det vi ønsket at han skulle gjøre

Jürgen Klopp forteller mer om Liverpools siste signering.

24. jan 2020 kl 19.05 Torbjørn Flatin

– Gårsdagen var et stort skritt for ham, forklarte Klopp på dagens pressekonferanse om årets januarkjøp, Takumi Minamino

Taktisk fremragende

Manageren fortsatte om de oppgavene som Liverpools 25-årige japaner fikk da han uventet måtte inn allerede etter 33 minutter som følge av skaden til Sadio Mané.

– Når du kommer inn som en ny spiller i en slik type fight, da viser du deg ikke fram med din teknikk men med din mentalitet og vilje, du kjemper som en gal, du tetter luker. Det var en super start for ham, fortsatte manageren på dagens pressekonferanse.

– Som fotballspiller må du kunne spille også på dager hvor ikke alt går som planlagt, du scorer et par mål og slike ting. Dette var en skikkelig kamp og han var helt klar for det. Når en tenker på at han kom inn på et nytt lag, som en som tilpasser seg, da hadde han en taktisk fremragende kamp.

Allsidig spiller

– Han kan spille der, forklarte manageren om det at Minamino spilte ute på flanken på midtbanen. – Han er ganske allsidig, i går gjorde han det han måtte gjøre.

– På trening har vi sett hans avslutninger og det han kan skape som spiller. Han er den spilleren vi ønsket og nå er han vår.

Usikker mot Shrewsbury

Normalt vil en tro at Takumi Minamino starter kampen i FA-Cupens 4. runde til søndag. Klopp røpet etter kampen at nykommeren måtte ha behandling for en skade i pausen, men nevnte ikke noe om det på Melwood på fredag. Det at han spilte lenger enn planlagt mot Wolves kan imidlertid bli en faktor.

– Vi må tenke på hva vi skal gjøre siden han spilte mye lenger enn hva vi hadde tenkt, forklarer Klopp.

– Jeg må se hvordan han reagerer på den intensiteten som var i kampen. Jeg kjenner ham ikke godt nok angående det, men hver kamp hjelper i så måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]