24 poeng fra ligatittelenVi er i januar, og Liverpool har allerede vunnet like mange kamper som Leicester gjorde da de vant serien

Det gjenstår 14 kamper…

30. jan 2020 kl 09.26 Arild Skjæveland

Liverpool har tatt utrolige 70 poeng så langt denne sesongen, og vi er fortsatt i januar. 

Det gjenstår 14 ligakamper, og Jürgen Klopps gutter vil ta vanvittige 109 poeng dersom det vanvittige poengsnittet fra de foregående 38 kampene fortsetter, ifølge tall fra Andrew Beasley. 

På de 38 siste kampene har de helrøde et poengsnitt på 2,79 per kamp, etter 34 seire og fire uavgjorte.

LFC har nå vunnet 23 kamper denne sesongen. Det er like mange som Leicester vant i hele 2015/16-sesongen da de til slutt vant Premier League, ti poeng foran Tottenham. Duncan Alexander i Opta melder at det er flere seire enn Manchester United vant ligaen med i 1996/97 og 1998/99… 

Trenger 24 poeng

Liverpool trenger nå 24 poeng for å sikre ligamesterskapet. 94 poeng er grensen som Manchester City i skrivende stund ikke lenger kan ta igjen. Skulle Pep Guardiolas menn vinne samtlige kamper ut sesongen, vil de stoppe på 93 - fem færre poeng enn forrige sesong, og sju færre enn i rekordsesongen 2017/18.

Det betyr at LFC vil være sikret ligamesterskapet med åtte seire og seks tap på sine 14 siste kamper, men akkurat nå ser det ikke ut til at de lyseblå fra Manchester er i stand til å sette i stand en slik seiersrekke. City skal til Tottenham Hotspur Stadium på søndag, etter at Liverpool har spilt hjemme mot Southampton.

Avstanden ned til Manchester City er nå 19 poeng, når lagene har like mange kamper spilt. Den største luken som har vært mellom førsteplass og andreplass etter en ferdigspilt Premier League-sesong er nettopp 19 poeng. Den var da City vant tittelen i 2017/18, og avstanden ned til José Mourinhos Manchester United.

Vil fortsatt ikke snakke om det

Klopp ledet laget til en ny seier i Premier League onsdag kveld. Han har vært nødt til å svare på luken ned til de andre lagene etter hver kamp den siste tiden, men er ikke spesielt interessert i å gi bort for mye.

– Jeg vet ikke om noen vil ta oss igjen. Vårt første mål er å ta maks antall poeng, og det er fortsatt mange kamper igjen i år. Ja, vi har 70 poeng, et utrolig tall, men det er så mye som kan skje, sier han til BBC.

– Vi føler ikke at noe er avgjort, det kan jeg love dere. 

Tallene er heller ikke noe han vil snakke så mye om akkurat nå.

– Jeg aner ikke. En rekord er en rekord frem til noen slår den. Da jeg vant ligaen med Dortmund hadde vi 81 poeng, og det var rekorden gjennom alle tider i Tyskland. Et år senere hadde Bayern 98!, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Liverpools neste kamp er allerede lørdag. Da gjester Southampton Anfield i en kamp som har avspark kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]