– Det er vanskelig å holde konsentrasjonen når du hele tiden har initiativet

Jürgen Klopp var bare delvis fornøyd med prestasjonen på London Stadium.

30. jan 2020 kl 08.30 Arild Skjæveland

Liverpool gjorde jobben onsdag kveld, og uten å spille på sitt aller beste vant de komfortabelt 2-0 borte mot West Ham.

David Moyes hadde en klar kampplan, og hjemmelaget lå dypt for å gjøre det vanskelig for Jürgen Klopp sitt lag. Etter kampen snakket manageren om konsentrasjon.

– Nei, det var ikke problem med motivasjonen for oss i kveld. Spillerne var motiverte, det er absolutt ingen problem. Det vanskelige var å få rytme, holde rytmen, og forbli konsentrerte. De største sjansene de fikk var det vi som ga dem, sa Klopp til pressen etter kampen.

– Det var Gini sin pasning da vi var alene foran mål og en sensasjonell redning fra Alisson, tror jeg. Så Trent sitt stolpetreff. Komiske situasjoner, og jeg vet ikke helt hvordan det skjedde. Dette var situasjoner vi selv ga bort. Robbo hadde en annen slik pasning.

– Jeg ville latt guttene passe på barna mine, fordi jeg stoler 100 prosent på dem - men i disse situasjonene kan de likevel gjøre latterlige feil. Det handler ikke om motivasjon.

Vanskelig å holde konsentrasjonen oppe

Klopp mente konsentrasjonen var problemet, i en kamp der Liverpool hadde ballen i over 70 prosent av tiden.

– Det handler om å holde konsentrasjonen når du hele tiden har initiativet, og det er så vanskelig. Dersom det flyter og du skaper sjanse på sjanse på sjanse, så er det en annerledes kamp. Det gjorde vi ikke, må vi innrømme, sier han.

– Vi fikk en utfordring, og guttene løste den, med hjelp av en målvakt som ikke hadde noe å gjøre hele kvelden, før han måtte gjøre redninger i verdensklasse. Det viser kvalitetene hans.

– Det er ulike grunner til at vi er i den posisjonen som vi er i, men den viktigste grunnen er kvaliteten til disse spillerne, sa manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]