Har svidd av over en milliard pund på overganger

Storklubbene taper penger på pandemien, men lar ikke det stoppe dem fra å bruke enorme summer på overgangsmarkedet.

1. okt 2020 kl 13.07 Jens Bessesen

«Hvilken krise?», spør Sachin Nakrani i The Guardian og sikter til et overgangsmarked der det er brukt 2,5 milliarder pund til sammen i topp fem-ligaene i Europa. 

Premier League står alene for en drøy milliard pund på overganger. 

«Summen er bemerkelsesverdig med tanke på kollapsen i inntekter som har vært på kontinentet siden lockdown i vår, spesielt når det gjelder tomme tribuner», skriver Nakrani. 

Chelsea har brukt mest

Transfermarkt melder at 1,03 milliarder pund er brukt i Premier League siden overgangsmarkedet åpnet 27. juli, og det er ventet at mer penger blir brukt innen overgangsvinduet stenger på mandag. 

Chelsea har brukt mest med 225 millioner pund, mens Manchester City følger etter med 127 millioner pund.

Guardian melder at det i fjor ble brukt fem milliarder pund totalt i Europa i sommervinduet - Premier League stod for 1,4 av disse milliardene. Det ser dermed ikke ut til at kriseåret 2020 topper fjoråret. 

«Pengebruken viser at Premier League, med store inntekter kommersielt og gjennom tv-avtaler, ser på seg selv som mer eller mindre immune mot den økonomiske påvirkningen fra pandemien», skriver Nakrani og legger til at pengebruken blir brukt mot Premier League i presset for å hjelpe klubber i lavere divisjoner med en krisepakke. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]