Klubbløs Borini er tilbake på Merseyside, og trener på egenhånd

Den tidligere Liverpool-spissen er frigitt.

23. okt 2020 kl 13.00 Arild Skjæveland

Fabio Borini ble Brendan Rodgers sin første signering som Liverpool-manager sommeren 2012. Liverpool betalte nesten 11 millioner pund for spilleren som Rodgers tidligere hadde jobbet sammen med i Chelsea og Swansea.

Han spilte kun 38 kamper for Liverpool, og scoret tre mål. Han ble først lånt ut til Sunderland for 2013/14-sesongen, før de solgte ham til samme klubb for åtte millioner pund.

Etter Sunderlands nedrykk har han spilt for AC Milan og Hellas Verona, før han ble frigitt i sommer. Nå er han klubbløs.

Tilbake på Merseyside

Da italieneren bodde i Liverpool møtte han modellen Erin O’Neill, som nå er hans kone og har tatt hans etternavn.

Det er nok også grunnen til at han er tilbake på Merseyside mens han leter etter ny klubb.

– Jeg hadde gode tilbud fra Italia, men jeg ønsker å spille i England, sier 29-åringen til Gazzetta dello Sport.

Han skal ha forhørt seg både med Liverpool og Everton om muligheten til å trene med de to klubbene, men har fått avslag på grunn av situasjonen med Covid-19. Nå bor han hjemme hos svigerforeldrene på Merseyside, og trener alene i parker ifølge avisen. 

Borini scoret tre mål på 16 kamper i Serie A forrige sesong.

Ble overrasket da telefonen kom

Borini hadde spilt en god sesong for Roma da telefonen kom fra Rodgers i 2012.

– Ble du overrasket? Jeg ble mer overrasket enn deg, sa Borini i et intervju med James Horncastle i The Athletic i mai.

– Jeg hadde kjøpt et sted i Roma, og fikk ikke en gang muligheten til å sove en natt der. Det var overraskende for meg. Kanskje EM utgjorde forskjellen, satte opp farten på ting og gjorde at forhandlingene gikk raskere. Roma prøvde å få penger. Uansett hva det er, så tenker alle i fotball på sin egen virksomhet, sier spissen.

– Jeg tenkte at det var en flott mulighet til å dra tilbake til England, som jeg er glad i, og Roma mente at det var en god mulighet til å tjene penger og gå i pluss. Alle var fornøyd, men det var ikke noe jeg forventet at skulle skje, sier han.

Borini måtte kjempe med spillere som Luis Suarez, Raheem Sterling, Daniel Sturridge og Philippe Coutinho om en plass i angrepet under Brendan Rodgers.

– Det var bra, men vanskelig, sier han om sine år på Merseyside.

– Jeg hadde alvorlige skader, av dem traumatiske typen der det ikke er noe jeg kunne kontrollere. Jeg brakk foten og fikk skulderen utav ledd etter to taklinger. Det er ikke noe du kan gjøre for å forhindre det, sier han.

– Jeg var uheldig på den måten, men det var bra fordi jeg fikk møte min kone. Kanskje det ikke var så positivt på fotballbanen, men det var positivt for livet mitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]