Denne helgen får Coote kun være fjerdedommer

David Coote må nøye seg med å sjekke knotter og holde styr på overtid.

23. okt 2020 kl 11.51 Arild Skjæveland

En kan trygt si at David Coote ikke vært en av de mest populære personene i den røde delen av Liverpool den siste uken.

Daily Mail har rapportert at VAR-dommeren fra Merseyside-derbyet ikke var klar over at han kunne vise ut Jordan Pickford etter skrekktaklingen på Virgil van Dijk. 

Mandag var han igjen involvert i en kontroversiell hendelse, da han var hoveddommer med Michael Oliver i VAR-rommet, og de valgte å ikke gjøre noe med at Raul Jimenez fra West Ham sparket ut mot Leeds sin midtstopper Robin Koch.

Coote har dømt tre kamper denne sesongen. Denne helgen får han ikke dømme. PGMOL har satt han opp som fjerdedommer på London Stadium på lørdag, når West Ham tar imot Manchester City.

Dean dømmer Liverpool for sjette gang

Liverpools dommer på lørdag er Mike Dean. Premier Leagues kanskje mest «kjente» dommer, av flere grunner. Andre Marriner skal sitte i VAR-rommet.

Det er ikke ofte Dean får muligheten til å dømme Liverpool. Han bor på andre siden av Mersey, i Wirral. Han er kjent for å støtte Tranmere Rovers.

Geografien gjør at han svært sjelden dømmer kamper der lag fra Merseyside er involvert.I 2006 skulle han egentlig ha dømt FA cup-finalen mellom Liverpool og West Ham, men trakk seg etter at det ble tema i pressen, og Alan Wiley tok ansvaret.

Han har vært Premier League-dommer siden 2000, men har kun dømt Liverpool fem ganger i sin karriere. Tre av de kampene har vært mot Everton. Det blir faktisk andre gang han dømmer Liverpool mot Sheffield United. Det gjorde han også i ligacupen i 2003.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]