Mållinjeteknologien sviktet da Premier League endelig kom i gang igjen

Premier League er i gang.

17. jun 2020 kl 20.59 Arild Skjæveland

Etter tre måneder uten Premier League-fotball, er ligaen endelig i gang igjen. Det hele startet med hengekampen mellom Aston Villa og Sheffield United på Villa Park.

Før kampen gikk både spillere og dommere ned på kne for å markere støtte i kampen mot rasisme. Spillerne spilte som varslet med «Black Lives Matter» bakpå draktene, der vi har vært vant med å se spillernes etternavn.

Spillerne har fått instrukser om å ikke spytte eller snyte seg på gressmatten, og det kunne en legge merke til at de unngikk gjennom hele oppgjøret. Det var også drikkepauser midtveis i begge omganger. Det blir helt nødvendig når det skal spilles fotball i sommermånedene.

Teknologien sviktet

Det var ikke uten dramatikk da fotballen endelig var i gang igjen. I førsteomgang så Oliver Norwood ut til å ha gitt Sheffield United ledelsen, da Ørjan H. Nyland fomlet et frispark inn i mål etter å ha blitt dyttet over streken av sin egen medspiller.

Men Michael Oliver fikk aldri noe signal fra klokken sin, spillet gikk videre og ble først stoppet et minutt senere for en annen hendelse. Selv om ballen var soleklart over streken, ble det ingen scoring. Systemet hadde rett og slett ikke fungert – til lettelse for Aston Villa som kjemper mot nedrykk, men til ergrelse for et Champions League-jagende Sheffield United.

Dersom en så kampen på TV 2 Sport Premium på lineær-TV, hørte man lydene fra den tomme Villa Park. På TV 2 Sumo har man muligheten til å skru på «falsk» publikumslyd, noe som har fått blandet mottakelse ifølge seerne på Twitter.

Den første Premier League-kampen sommeren 2020 endte målløst.

INGEN SIGNAL: Michael Oliver fikk ikke signalet fra klokka si.

INGEN SIGNAL: Michael Oliver fikk ikke signalet fra klokka si.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]