– Ingen ble mer overrasket enn meg

Fabio Borini forteller om da telefonen kom fra Liverpool.

29. mai 2020 kl 12.08 Arild Skjæveland

Sommeren 2012 ble Fabio Borini det første kjøpet Liverpool gjorde under Brendan Rodgers. Den nyansatte Liverpool-manageren hadde hatt italieneren i Swansea, da han var på lån fra Chelsea.

Han var en sentral spiller da Swansea rykket opp fra Championship, og skaffet blant annet straffespark i playoff-finalen som sendte Rodgers sitt lag opp.

Borini hadde spilt en god sesong for Roma da telefonen kom fra Rodgers.

– Ble du overrasket? Jeg ble mer overrasket enn deg, sier Borini i et intervju med James Horncastle i The Athletic

– Jeg hadde kjøpt et sted i Roma, og fikk ikke en gang muligheten til å sove en natt der. Det var overraskende for meg. Kanskje EM utgjorde forskjellen, satte opp farten på ting og gjorde at forhandlingene gikk raskere. Roma prøvde å få penger. Uansett hva det er, så tenker alle i fotball på sin egen virksomhet, sier spissen.

– Jeg tenkte at det var en flott mulighet til å dra tilbake til England, som jeg er glad i, og Roma mente at det var en god mulighet til å tjene penger og gå i pluss. Alle var fornøyd, men det var ikke noe jeg forventet at skulle skje, sier han.

Var uheldig i Liverpool

Borini måtte kjempe med spillere som Luis Suarez, Raheem Sterling, Daniel Sturridge og Philippe Coutinho om en plass i angrepet under Brendan Rodgers.

– Det var bra, men vanskelig, sier han om sine år på Merseyside.

– Jeg hadde alvorlige skader, av dem traumatiske typen der det ikke er noe jeg kunne kontrollere. Jeg brakk foten og fikk skulderen utav ledd etter to taklinger. Det er ikke noe du kan gjøre for å forhindre det, sier han.

– Jeg var uheldig på den måten, men det var bra fordi jeg fikk møte min kone. Kanskje det ikke var så positivt på fotballbanen, men det var positivt for livet mitt.

Nå håper han at gamleklubben endelig kan vinne ligamesterskapet, både for sin egen del og for svigerfar.

– Jeg vet akkurat hvordan de føler det. Svigerfaren min er sesongkortholder, så jeg vet hva de føler.

Etter karrieren i England gikk Borini til AC Milan. I januar i år ble han lånt ut til Hellas Verona, som han skal spille for ut denne sesongen. Planen er at også Serie A-sesongen skal fullføres i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]