Trosset rådene fra Rodgers da han dro 21 år gammel

– Burde jeg blitt værende? Sannsynligvis, ja.

13. mai 2020 kl 11.09 Arve Vassbotten

Da Brendan Rodgers kom til Liverpool sommeren 2012 var Jonjo Shelvey, som kom til klubben fra Charlton to år tidligere, en av gjennomgangskarakterene i dokumentaren «Being: Liverpool». Men til tross for at han var en spiller det var store håp til, forsvant midtbanespilleren sommeren etter. 

Han fikk totalt 69 kamper for klubben, og scoret 7 mål. Slett ikke verst for en 21-åring, men Shelvey villa ha mer spilletid. Derfor trosset han ifølge Sky Sports rådene fra manager Brendan Rodgers, og dro til Swansea.

– Jeg var bare 21 år da jeg dro. Jeg tror ikke du finner mange andre spillere som gikk dit som 17-åring og dro på den måten som 21-åringer. Jeg tror det sier mye om hvordan jeg er som person. Jeg var ikke fornøyd med å spille en eller to kamper, og så være ute av laget. Jeg ønsket å spille hver eneste uke, sier Shelvey.

– Følte seg ikke som en del av laget

– Jeg hadde vært lånt ut til Blackpool, og spilte for Charlton i veldig ung alder. Jeg tror ikke det hjalp, fordi jeg fikk den følelsen av å spille kamper og hele tiden være i laget. Når du spiller en kamp, og så ikke spiller på seks kamper, så føler du deg ikke involvert. Du føler deg ikke som en del av laget, jeg bryr meg ikke hva andre spillere sier om det.

– Når jeg ser tilbake på det i ettertid, kan man spørre om jeg burde blitt værende? Sannsynligvis, ja. Selv om det bare var for et år eller to, bare for å se hvordan ting endret seg. Men det gikk som det gikk. Alle beslutninger jeg har tatt i karrieren ble gjort for å spille, og spille så mye som mulig. Jeg kan ikke si at jeg angrer for mye.

Shelvey spilte 77 kamper for Swansea i Premier League av 96 mulige, før han gikk til Newcastle i januar 2016. Rafael Benitez ga ham ikke mange sjanser sist sesong, delvis på grunn av skader, men under Steve Bruce har han igjen fått mye spilletid, og har også scoret fem mål denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]