Sheffield United er første motstander som ikke står med full pott før møtet med Liverpool

Liverpool har stort sett møtt formlag så langt denne sesongen.

24. okt 2020 kl 17.08 Jens Bessesen

Med unntak av møtet med Leeds i første serierunde, der alle naturligvis starter med null poeng, har Liverpools motstandere så langt denne sesongen stått med full pott før møtene med de helrøde. 

Både Chelsea, Arsenal, Aston Villa og Everton stod kun med seiere før de møtte Liverpool. Tre av lagene ble påført sine første poengtap av Jürgen Klopps menn, mens Aston Villas seiersrekke tok slutt med 0-3-tapet mot Leeds fredag kveld. 

Har møtt sterk motstand

Fire av sesongens fem motstandere så langt befinner seg blant de seks beste på tabellen sammen med Liverpool. Etter fredagens kamp leder Everton foran Aston Villa, Leeds og Liverpool, mens Leicester er nummer fem og Arsenal ligger på sjetteplass. Den siste motstanderen, Chelsea, er nummer ni. 

En oversikt fra nettstedet soccerstats.com tar for seg hvordan lagenes motstandere har gjort det så langt denne sesongen. Den viser at Liverpool er blant lagene som har møtt motstanderne som står med høyt poengsnitt. De to som ligger lavest på den oversikten er serieleder Everton og Aston Villa på andreplass. 

Kveldens kamp mot Sheffield United faller ikke inn i den kategorien. De står kun med ett fattig poeng på sesongens fem første kamper før de tar turen til Anfield i kveld. Kampen har avspark klokken 21.00 og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]