Tallene bak den ville sesongåpningen

2020/21 har så langt gitt merkelige resultater og haugevis av mål.

21. okt 2020 kl 09.53 Jens Bessesen

Med resultater som 2-5, 1-6 og 7-2, Everton på tabelltopp og både Liverpool og Manchester City står med null i målforskjell, kan man trygt si at det har vært en vill og merkelig åpning på Premier League-sesongen. 

The Athletic har nå sett nærmere på tallene som skiller seg ut denne høsten, etter at sesongens første 0-0 ikke kom før i kamp nummer 47 da verken West Bromwich eller Burnley maktet å score på mandag. Det tok dobbelt så lang tid som i noen av de andre topp fem-ligaene i Europa.

Flere mål, færre hjemmeseiere

Økningen i antall scoringer har vært enorm denne sesongen i Premier League, og langt over det normale gjennomsnittet som er på mellom 2,6 og 2,8 mål per kamp. Så langt i 2020/21 har det vært 3,6 mål per kamp i Premier League. Kun Serie A har høyere snitt av de øvrige toppligaene, mens målsnittet i noen ligaer har sunket.

Tallene fra The Athletic viser dessuten færre hjemmeseiere enn normalt i Premier League, men det har vært en nedadgående trend de siste par sesongene. Også antall uavgjort går ned, mens borteseiere har fått et kraftig oppsving. 

Over 45 prosent av Premier League-kampene har så langt endt med borteseier, mens de andre toppligaene ligger på rundt 30 prosent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]