– Støtteapparatet i Liverpool viste meg hvorfor jeg burde gå til Blackburn

Harvey Elliott forteller om prosessen før utlånet.

20. okt 2020 kl 22.52 Arild Skjæveland

Harvey Elliott er en av Liverpools aller mest lovende unggutter. Han blir ikke 18 år før i april, men har allerede spilt ni førstelagskamper for de helrøde.

Etter at Arsenal gikk seirende ut av straffekonkurransen i ligacupen, og Xherdan Shaqiri endte opp med å bli på Anfield, var det klart at han ville få færre sjanser til å vise seg frem denne sesongen. I forrige uke ble han lånt ut til Blackburn, som ligger midt på tabellen i Championship.

– Jeg snakket med manageren før jeg tok avgjørelsen, og han sa at dette var det beste for karrieren min. At jeg skulle gå og uttrykke meg selv, og vise folk hvem jeg er, sier han i et intervju med Lancashire Telegraph

Han har fått draktnummer 16 i Blackburn. Debuten kan han få mot Watford onsdag kveld.

– Alle i støtteapparatet var veldig positive, og sa at de støttet meg hele veien. Det at de sa at jeg skulle dra og nyte erfaringen gjorde det mye bedre, forteller Elliott.

Ble vist klipp

Det var ikke tilfeldig at det ble Blackburn. Støtteapparatet i Liverpool mente det var en klubb som passet unggutten godt.

– Liverpool støttet meg 100 prosent. De satte seg ned med meg, viste meg klipp fra kamper og viste hvordan Rovers spilte, og hvor jeg potensielt ville spille. Det å få den bakgrunnsinformasjonen om klubben og spillestilen var veldig viktig, sier han.

Blackburn ledes av Tony Mowbray.

– Jeg hadde en prat med manageren, og han fortalte meg om hvilken rolle og ansvar jeg ville få, så det å ha den bakgrunnsinformasjonen og positive energien rundt klubben var til stor hjelp for meg da jeg kom hit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]