– Vi svevde etter 5-2-seieren, men så hørte vi at den fantastiske kampen var årsaken til det som skjedde med Sean Cox

En pratsom Jürgen Klopp har stilt opp i et intervju med en irsk radiokanal sammen med Sean Cox og familien.

29. okt 2020 kl 12.10 Mari

I forbindelse med utgivelsen av boka «With Hope In Your Heart: The Sean Cox Story» dukket Jürgen Klopp opp på det irske radioprogrammet The Last Word for en prat med Cox-familien og med programleder Matt Cooper.

– Hun er min rollemodell

Sean Cox hadde reist fra Irland til Anfield den 24 april 2018 for å se semifinalen i Champions League mellom Liverpool og Roma. Trebarnsfaren kom seg aldri inn på stadion. Han ble angrepet av en gruppe Ultras fra Roma like bak The Kop, og pådro seg alvorlige hjerneskader. Først to år etter angrepet kunne han flytte hjem igjen, men han er fortsatt pleietrengende

– Når det regner, når det er mørkt, når sånne ting skjer, da trenger man støtte, man trenger venner. Det er det som er klart for oss. Det er lett for meg å si det for alle i denne klubben er sånn, sier Klopp i intervjuet.

– Jeg visste før jeg kom hit at det var den rette avgjørelsen, mens nå vet jeg at det var den perfekte avgjørelsen. Ikke bare på grunn av suksessen, men for tingene jeg har lært om forhold mellom mennesker, om livet, om kjærlighet.

Hele intervjuet kan sees her:

Det er Martina Cox, Sean Cox sin kone, som har skrevet boka sammen med en Susan Keogh, og Klopp er full av lovord om Martina.

– Jeg er 53 år gammel og den beste lederen jeg noen gang har møtt var min mor. Hun holdt alt sammen i kaoset hjemme, og det var alltid klart for meg at kvinner var bedre ledere enn menn noen gang kan bli. Nei, de får kanskje ikke de store trofeene men det er ikke viktig for disse lederne, de vil ikke ha trofeene. De vil bare at alt skal gå bra.

– Martina vet at familien er stolt av henne og det hun gjør, og hun er en skikkelig rollemodell for meg. Jeg er skikkelig glad for at vi møttes og at jeg kan bli en liten del av historien, og jeg håper du vet for en fantastisk jobb du gjør.

– Det er en av tingene jeg elsker mest med klubben og byen

Klopp forteller at han fikk vite om det som hadde skjedd med Cox utenfor the Albert dagen etter kampen.

– Det var et rart øyeblikk. Man svever, siden man har vunnet en viktig kamp, 5-2 mot Roma. Men så hører man at den fantastiske kampen var årsaken til at det skjedde.

– Jeg følte med en gang hvor lite viktig fotball er i et sånt øyeblikk.

På spørsmål om det går bra, gir Sean Cox en tommel opp.

– Jeg er fascinert over hvor mye ansvar Liverpool tok, for det som skjedde var ikke Liverpool sitt ansvar, det skjedde utenfor stadion, Liverpool kunne ikke ta ansvar for den voldelige oppførselen til disse Roma-supporterne. Likevel bestemte klubben at det var det rette å gjøre, å bli involvert og tilby så mye støtte som mulig til Sean og familien, sier Cooper.

I IRLAND: Spillerne poserer med banneret etter en treningskamp mot Napoli i Dublin sommeren 2018.

I IRLAND: Spillerne poserer med banneret etter en treningskamp mot Napoli i Dublin sommeren 2018.

– Jeg tror alle klubber ville gjort det. Jeg har vært her i fem år nå og lærer hver dag litt mer om hvor spesiell denne klubben er. Men jeg tror alle klubber hadde handlet likt som oss, svarer Klopp.

– Men folkene rundt Liverpool, for oss, det er det som er spesielt. Med historien til klubben, med oppturer og nedturer, har den alltid vist at når ting er vanskelig, holder vi sammen. Det er en av tingene jeg elsker mest med klubben og byen. Dette var et øyeblikk hvor jeg aldri tvilte på at, nei vi føler ikke ansvar for det som skjedde men vi skal ta ansvar for det som skjer videre.

– Bare så dere vet, Sean og Martina, sånn er det fortsatt. Uansett hva dere trenger. Hvis ingen autoritet i landet kan hjelpe, kan vi alltid finne en måte å gjøre ting enklere på. Vi føler det fortsatt. Det er som vennskap, som familie, vi må gjøre disse tingene for vi vil gjøre disse tingene.

– Scousere som kan svømme

Den irske radiokanalen vil naturligvis høre litt om hvor mye Klopp vet om forholdet mellom Liverpool og Irland.

– Det første jeg hørte da jeg kom til Liverpool var at scousere er irer som kan svømme, flirer han.

– Selvfølgelig visste du mye om tradisjonene og suksessen i klubben, men visste du mye om Irland og hva tenker du om alle de som reiser regelmessig til Anfield for å se kamper, akkurat som Sean gjorde den skjebnesvangre kvelden? spør Cooper.

– Jeg håper de ikke svømmer lengre, ler han.

– Nei, jeg visste ingenting om det, jeg har aldri tenkt over hvor supporterne kommer fra. Jeg visste om fotballen og historien. Når man ikke er dirkete involvert eller livslang supporter, noe jeg ikke kan si jeg er, jeg vokste opp i Schwarzwald og laget mitt var Stuttgart.

– Man kan alle de fine historiene og de triste historiene, men fra avstand er det ikke så seriøst som når man er direkte involvert. Jeg ante ikke, men jeg er veldig glad for å ha opplevd det nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]