Brighton uten Lamptey, men med Trossard

Liverpool med plettfri statistikk på Amex Stadium.

27. nov 2020 kl 18.42Einar Kvande

Liverpool har vunnet alle de fire kampene de har spilt på Brightons nye stadion, Amex. Brighton har faktisk aldri vunnet en hjemmekamp mot Liverpool i den engelske toppdivisjonen. Lagene har spilt uavgjort i tre av kampene, mens Liverpool har vunnet de fire siste.

Liverpool har vunnet alle de tre kampene i Premier League mellom klubbene på sørkysten, og de røde har en målforskjell på 9-2 i disse kampene.

Sist Brighton vant en hjemmekamp mot Liverpool var i januar 1961, da lagene var i andredivisjon. 

De siste ni møtene mellom de to lagene har gått Liverpools vei. De røde har scoret 27 mål og bare sluppet inn sju på disse kampene.

Liverpool har imidlertid ikke vunnet noen av sine tre siste bortekamper i Premier League. Det forferdelige 7-2 tapet for Aston Villa huskes fortsatt med smerte, og etter det har det blitt uavgjort mot Everton og Manchester City.

Lallana usikker

For Brighton har Leandro Trossard vært tilbake i trening denne uken, og kan bli å finne i troppen mot Liverpool. Adam Lallana sliter med en lyskeskade, og skal gjennom en sen test, mens Solly March, som har slitt med en ankelskade, forventes å bli tilgjengelig. 

– Leo Trossard er tilgjengelig for troppen. Han har trent et par ganger med oss, så det er bra, uttaler Brighton-manager Graham Potter.

– Adam Lallana må vi gi mer tid. Solly March kjenner noe i ankelen, men det er ingenting alvorlig, så han kan trolig spille.

Tariq Lamptey må stå over kampen på grunn av at han ble utvist i Brightons seier over Aston Villa.

Vertene har ikke vunnet noen av sine åtte siste kamper på Amex Stadium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]