– Dette er noe jeg har drømt om hele livet

Nathaniel Phillips fikk sin Premier League-debut lørdag kveld.

1. nov 2020 kl 08.31 Arild Skjæveland

Nathaniel Phillips er 23 år gammel, og fyller 24 i mars. Fotballkarrieren hans har vært litt annerledes, og det tok tid før han utviklet seg og slo til.

Liverpool hentet ham sommeren 2016, da han ble frigitt fra Bolton der han hadde spilt for U23-laget. Fire og et halvt år senere, og etter et utlån til Stuttgart i 2. Bundesliga, fikk han sin første kamp i Premier League, i en alder av 23 år.

Klubben var så overbevist om at han kom til å bli solgt i sommer at han ikke ble inkludert i Champions League-troppen. Det skjedde aldri, og mot West Ham viste han at han kan bli en verdifull spiller for Jürgen Klopp og Liverpool i en sesong der det er tynt på midtstopperplass.

Hovedpersonen selv var i skyene etter ligadebuten.

– Det er noe jeg har drømt om i oppveksten og hele livet. Det å få min debut i Premier League. Jeg er glad for å ha fått den sjansen i dag, og det viktigste – ha fått et godt resultat, sier Phillips i et intervju med Liverpoolfc.com

Det var hans andre kamp for førstelaget. Den første kom mot Everton i FA-cupen i januar. Da var han hentet tilbake fra utlånet i Tyskland for å spille den ene kampen.

Fikk beskjeden på torsdag

De fleste forventet at Rhys Williams skulle få sin femte kamp for sesongen, og ta plass sammen med Joe Gomez i midtforsvaret. Men 19-åringen ble plassert på benken, og Klopp gikk for Phillips.

– På torsdag nevnte manageren at jeg skulle starte, så lenge ingenting skjedde før det. Jeg visste at så lenge jeg holdt meg selv frisk og klar, så ville det skje, forteller Nathaniel.

– Men jeg må si, at med alt som har skjedd de siste ukene med skadene, har jeg visst at det kunne komme en sjanse. Jeg har bare holdt meg selv klar i tilfelle den sjansen kom.

Nå drømmer han om å få flere sjanser.

– Definitivt. I den alderen jeg er nå er det viktig at jeg spiller førstelagsfotball. Det betyr ikke at jeg vil storme inn på managerens kontor og kreve førstelagsfotball, men jeg må presse på. Etter i kveld er jeg sikker på at jeg er kapabel til å spille på dette nivået, så jeg må bare opprettholde den standarden og bygge videre på det, sier spilleren som Jürgen Klopp og Jamie Carragher hadde som banens beste lørdag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]