– Forlater ikke Egypt før han har testet negativt

Mohamed Salah må isoleres i hjemlandet fram til han tester negativt, melder journalist i Egypt.

13. nov 2020 kl 23.17 Jens Bessesen

Ifølge den journalist Eslam Magdy i Egypt er Mohamed Salah nå satt i isolasjon i et rom som det egyptiske fotballforbundet har ordnet. Medisinsk personell har fått et annet rom til å følge med på utviklingen, mens landslagets lege har tatt kontakt med lege Jim Moxon i Liverpool. Det egyptiske fotballforbundet bekrefter opplysningene på Twitter fredag kveld.

Ifølge Magdy er Salah ved godt mot, og han viser ingen symptomer. Liverpools toppscorer har avlagt to positive koronatester og må derfor stå over Egypts to kamper mot Togo, og etter all sannsynlighet neste ligakamp mot Leicester. 

Magdy skriver videre at fotballforbundet i Egypt bekrefter at Salah ikke kan forlate landet før han har avlagt negativ test. Forbundet selv skriver i en uttalelse at de er i dialog med Liverpool om situasjonen.

Liten sjanse for karanteneproblemer

Dette kan føre til problemer for Salah ved returreisen til England. David Maddock i Mirror skrev tidligere fredag at regjeringen i England har gitt karantenefritak til fotballspillere som må krysse landegrenser, men det er usikkert om reglene gjelder dersom man har sittet i isolasjon i et annet land.

Maddock skriver videre at det er høyst sannsynlig at han enten kan returnere og fullføre isolasjonen i Liverpool, eller være spilleklar ved hjemkomst etter ti dagers isolasjon i Egypt. 

Han legger likevel til at det er en ørliten sjanse for at han kan bli pålagt 14 dagers karantene ved ankomst England om han skulle returnere senere enn planlagt. I så fall vil Salah miste fem klubbkamper.

Ifølge The Times kan Salah bli nødt til å tilbringe en uke i isolasjon i Egypt.

Var i brorens bryllup og på galla med forbundet

Bilder og videoer fra bryllupet til Mohamed Salahs bror, Nasr, viser at Salah var til stede før landslagssamlingen og deltok i feiringen, som foregikk i Kairo. Salah er filmet og avbildet på dansegulvet der han er i tett kontakt med andre gjester, og der både Salah og en rekke andre har tatt av seg munnbindene.

Paul Joyce i The Timesskriver at Salah også deltok på et arrangement i regi av det egyptiske fotballforbundet, der han mottok en pris. Ifølge Joyce har Salah vært i kontakt med mange mennesker siden han ankom Egypt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]