Ikke en typisk skade for fotballspillere

Fraser Forster ble operert for det samme som Joe Gomez i 2015.

17. nov 2020 kl 11.01 Arild Skjæveland

Det er snart en uke siden Joe Gomez skadet seg på England-trening. Skaden skal ha skjedd da han gjorde en bevegelse og gjorde seg klar for å slå en pasning. Det var ingen lagkamerater rundt ham, og han skal ha vært i store smerter. Allerede dagen etter ble han operert.

Det er ikke en typisk kneskade fotballspillere får. Han ble operert i senen som går fra kneet og ned til leggbeinet. Det kan holde spilleren ute i mellom 6 og 12 måneder. En som har hatt samme skade, er Southamptons målvakt Fraser Forster.

Han fikk skaden i en kamp mot Burnley, og mistet de 10 neste månedene.

– Det er veldig vanlig i friidrett, og idretter med kraft og eksplosivitet, der du skal hoppe mye og slike ting. Patellarsenen er det som holder kneskålen din på plass og lar deg bøye kneet, forklarte målvakten i et intervju med Southern Daily Echo i 2016

– Når den skades kan du ikke holde oppe beinet under kneet. Det er en uvanlig skade for fotballspillere egentlig, sier han videre.

Forster satt knottene fast i gresset, slik at han fikk en vridning. Det er det The Independent har rapportert at øyevitner så skje med Liverpools midtstopper.

Lang vei tilbake

Liverpool FC har vært sparsomme med informasjonen rundt Gomez sin skade, muligens fordi en må se hvordan ting utvikler seg. Klubben har bekreftet at det er patellarsenen som er operert.

Det skal ikke være annen skade i kneet, og leddbåndet ble ikke skadet. 23-åringen ble operert for en alvorlig korsbåndsskade i 2015 – men da var det i det andre kneet.

Klubben har ikke utelukket at vi ser midtstopperen tilbake på banen denne sesongen. I helgen la spilleren selv ut en melding på sosiale media.

– Veien tilbake har allerede begynt. Jeg har vært her før og vet hva som kreves, skriver han på Instagram.

– Jeg kommer tilbake bedre og sterkere enn noen gang. Jeg er lei meg, men dette er del av Guds plan og jeg tror alt skjer av en grunn. Jeg vil takke alle for støtten. Jeg er fokusert på rehabiliteringen og vil støtte lagkameratene så godt jeg kan. Sees snart, skriver 23-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]