Skal Liverpool klare å forsvare tittelen, må de gjøre noe ingen andre lag har klart på nesten 100 år

Liverpool leder Premier League, men har sluppet inn flest mål av alle de 20 lagene.

2. nov 2020 kl 08.17 Einar Kvande

Det er nesten naturstridig at Liverpool leder Premier League, all den tid de røde har sluppet inn hele 15 mål på sine sju kamper. Ingen andre lag i Premier League har sluppet inn så mange mål.

Nå er det riktig nok åtte lag som har spilt bare seks kamper i skrivende stund, og to av disse, West Bromwich og Fulham, står bokført med 14 baklengsmål før sitt innbyrdes oppgjør i kveld. Så Liverpool trenger ikke være det laget i Premier League som har sluppet inn flest mål når serierunden er ferdigspilt, dersom ett eller begge lagene scorer to mål på Craven Cottage.

Uansett er det oppsiktsvekkende at ligalederen har sluppet inn flest mål av samtlige lag i Premier League. Mye skyldes selvsagt det begredelige 7-2 tapet for Aston Villa på Villa Park. Det kan også anføres at Liverpool har savnet to av sine sterkeste defensive kort i flere kamper, da Alisson Becker måtte stå over kampene mot Aston Villa og Everton med en skulderskade, mens Virgil van Dijk ble skadet mot Everton og antagelig blir ute resten av sesongen. Nå har riktig nok Liverpool vunnet begge ligakampene de har spilt uten nederlenderen, 2-1 over både Sheffield United og West Ham.

Sky Sports har funnet ut at ingen lag har klart å vinne ligaen med så mange baklengsmål som Liverpool har etter sju kamper siden Sheffield Wednesday klarte bragden i 1928/29 sesongen. Det er altså over 90 år siden!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]