– Det ville gjort oss til et av de beste lagene i ligaens historie

Fabinho snakker om hvordan han har tatt på seg rollen som midtstopper, og hvor sterkt det vil være om Liverpool skulle ta en ny ligatittel.

26. des 2020 kl 09.42Jens Bessesen

– Da Virgil ble skadet forventet jeg å komme inn som midtstopper, og de andre guttene sa «Forsvarsspilleren Fabinho er tilbake, han er her», sier Fabinho i et intervju med Daily Mail.

Brasilianeren har imponert stort som stoppervikar denne sesongen, etter Virgil van Dijk og Joe Gomez sine skader og Joel Matips utfordringer med å spille flere kamper av gangen. 

– Et sjokk

Fabinho sier Virgil van Dijk er spilleren man virkelig ikke vil miste og at han var litt nervøs de første kampene han måtte steppe inn. 

– Forrige sesong spilte han samtlige 38 ligakamper. Han er aldri sliten, aldri skadet og den du alltid kan stole på. Han er en leder, og det blir et sjokk når du mister noen med hans kvaliteter, sier Fabinho. 

Han har tatt lærdom av både Matip og van Dijk i løpet av sin tid i klubben. Han har dannet midstopperpar sammen med begge og har prøvd å lære så mye som mulig, og foreløpig har 27-åringen virkelig imponert i sin nye rolle.

Såpass bra har det gått at Liverpool er i tet i kampen om et nytt Premier League-trofé. Det mener Fabinho ville vært en stor prestasjon.

– Tatt i betraktning alt som har skjedd i år, at det ikke har vært fans på tribunen, den heftige terminlisten og skadene vi har hatt, ville en ny tittel vært enda mer spesiell enn den første, sier han. 

– Det ville gjort oss til et av de beste lagene i ligaens historie. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]