Jamie Carragher:– Jeg tror Salah gjorde intervjuet for å få en ny lukrativ kontrakt

Mohamed Salah ga et sjeldent intervju, der han snakket om fremtiden.

25. des 2020 kl 22.07Arild Skjæveland

Det er en uke siden Mohamed Salah plutselig gjorde et intervju med den spanske avisen AS. Salah, som er en spiller som «aldri» gir intervjuer og avslår alle henvendelser, snakket om fremtiden sin.

Han fortalte at han var skuffet over at han ikke fikk kapteinsbindet mot FC Midtjylland, da Trent Alexander-Arnold var kaptein for aller første gang, og han sa at «alt var i Liverpools hender», samtidig som at både Barcelona og Real Madrid ble nevnt som store klubber.

Siden det har Salah scoret to mål og hatt én målgivende på 33 minutter på Selhurst Park. Fremtiden hans har vært tema på podcaster, i avisspalter og på diskusjonsforum. Det ble også tema da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på torsdag.

– Vi snakker aldri om kontrakter. Mo er i godt humør og i god form for øyeblikket, og det er det viktigste, svarte Klopp.

– Han spøkte og lo masse på treningsfeltet i dag, og likte treningsøkten svært godt. Resten er det fint for dere å skrive om, men internt er ikke dette noe tema, og jeg har ingenting mer å si om saken.

Tror det handler om ny kontrakt

Salah er Liverpools best betalte spiller. Han fyller 29 år i juni, og vil da kun ha to år igjen av sin kontrakt med klubben.

Sportsdirektør Michael Edwards vil neppe risikere at Liverpool mister en verdifull spiller som Salah på «billigsalg» under noen omstendigheter, så en nærmer seg et tidspunkt der enten overgang eller ny kontrakt uansett vil måtte diskuteres. En som tror det handler om en ny avtale, er Jamie Carragher.

«Timingen for en spiller til å sette i gang historier om en overgang er merkelig. Etter mitt syn var dette en melding til Liverpools eiere om å tilby ham en ny lukrativ avtale», skriver Carragher i sin spalte i The Telegraph

NY KONTRAKT? Jamie Carragher, her med Gary Neville, tror Salah ønsker seg en ny avtale.

NY KONTRAKT? Jamie Carragher, her med Gary Neville, tror Salah ønsker seg en ny avtale.

Han tror ikke Real Madrid og Barcelona er noe alternativ slik situasjonen er i fotball-Europa akkurat nå, og hvor skulle han ellers gå?

«Det å se spillerne deres bli jaktet av La Liga-klubbene ville ha vært en bekymring for Liverpool for fem år siden, men ikke nå lenger. Jeg er ikke overbevist om at Madrid og Barca har råd til Salah. Det å investere i overkant av 125 millioner pund på en spiller som blir 29 år til sommeren er ikke god business», skriver han videre.

«Liverpool er på et annet sted i 2020 enn de var da Luis Suarez, Javier Mascherano og Xabi Alonso flyttet fra Anfield til Spania. De forlot av fotballmessige grunner. Ingen som forlater Liverpool i dag kan si at de vil øke sjansene sine til å vinne troféer. Philippe Coutinhos erfaring fra Nou Camp forteller oss det», skriver Carra.

– Kan bli en av tidenes beste

Den tidligere visekapteinen som nå jobber som ekspert for Sky Sports, mener Mo vil kunne bli en av klubbens aller beste spillere gjennom historien, dersom han velger å bli.

«Liverpool kan dominere i England og Europa, eller kjempe om både ligaen og Champions League hver eneste sesong Klopp leder laget. Dersom han holder seg skadefri, kan Salah garantert score over 200 mål, og fortsette med å bryte rekorder dersom han blir på Merseyside i sine beste år i karrieren», mener 42-åringen.

«Dersom Salah fortsatt er på Anfield om fire år, og opprettholder nivået sitt, vil han ta sin plass på høyresiden av angrepet for de beste 11 som har spilt i Liverpool i historien».

Liverpool - West Bromwich Albion spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]