For to år siden var han ballgutt mot Barcelona - i kveld ble han tidenes yngste Liverpool-spiller i Champions League

Liverpool vant ikke kampen, men satte likevel fire klubbrekorder.

9. des 2020 kl 22.45Einar Kvande

Liverpool satte fire nye klubbrekorder, selv om det bare ble 1-1 mot Midtjylland i den siste gruppespillkampen i Champions League.

De røde var garantert førsteplassen i gruppen uansett utfall av kampen i Danmark, og Jürgen Klopp benyttet anledningen til å rotere på laget, og la noen av klubbens yngre krefter slippe til.

En av de etablerte spillerne som startet kampen var Mohamed Salah, og egypteren sørget for at to klubbrekorder ble satt.

Hans scoring etter 55 sekunder var Liverpools raskeste mål i Champions League noensinne. Scoringen sørget også for at Salah nå er klubbens mestscorende spiller i turneringen gjennom tidene med 22 mål. Før kampen i Danmark sto han likt med Steven Gerrard på 21.

Men rekordene stoppet ikke der. Da den unge midtstopperen Billy Koumetio entret banen i andre omgang ble han den yngste til å spille for Liverpool i Champions League noensinne, 18 år og 25 dager gammel. 18-åringen var ballgutt i 4-0 seieren over Barcelona for bare to sesonger siden.

Yngste startellever i Champions League

Liverpool stilte også med sin yngste startellever i Champions League noensinne, med en gjennomsnittsalder på 23 år og seks måneder.

Klopps lag kunne også ha satt en femte klubbrekord om de hadde klart å holde på 1-0 ledelsen. En seier ville ha betydd at de hadde vunnet fem kamper i et gruppespill i Champions League for første gang. 

Etter kampen kommenterte Klopp innsatsen til Champions League-debutantene Koumetio og 19 år gamle Leighton Clarkson.

– De vil lære. Vi har latt dem få denne erfaringen. Det er vidunderlig å spille sin første Champions League-kamp, men en karriere handler om hvor mange kamper du får. De er veldig flinke gutter, som har mye å lære. De hjalp oss mye i denne kampen. Det var en stor kveld for begge. Jeg er takknemlig for at de er så gode som de er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]