Avsluttet sesongen med å sette nye rekorder

Seieren mot Newcastle gjorde at Liverpool satte ny klubbrekord.

28. jul 2020 kl 21.08 Arild Skjæveland

Liverpool avsluttet sesongen med stil da de slo Newcastle United 3-1 på bortebane på søndag.

Den seieren gjorde at Liverpool vant 14 bortekamper i ligaen i 2019/20-sesongen. Det er mer enn noen gang tidligere i klubbens historie.

At klubben er ubeseiret i tre sesonger på på hjemmebane rad i ligaen er en annen rekord som ble satt den siste uken av sesongen. Det er også første gang Liverpool har klart å slå samtlige lag 19 andre lag i Premier League.

Manchester City sin poengrekord fra 2017/18 blir stående - men det var en rekke andre rekorder å glede seg over, i tillegg til det etterlengtede ligagullet.

Største ledelse - og mye annet

Liverpool endte til slutt 18 poeng over Manchester City på tabellen. På et tidspunkt var ledelsen 25 poeng. Det er den største ledelsen et lag noen gang har hatt på toppen av tabellen.

Den tidligere Premier League-rekorden for antall hjemmeseire på rad var 20, da Manchester City gjorde det mellom 2011 og 2014. Liverpool satte ny rekord med 24 da de slo Aston Villa på Anfield.

At Jürgen Klopp sitt lag vant ligaen med sju kamper igjen er også ny Premier League-rekord. Ingen har klart å vinne Premier League raskere. De tidligere rekordene var Manchester United i 2000/01 og Manchester City i 2017/18 - begge med fem kamper igjen å spille.

De helrøde matchet også Manchester Citys Premier League-rekord for antall seire i en ligasesong. Lagene deler nå rekorden med 32 av 38 mulige.

For en sesong det har vært!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]