Jota er kneskadet

Portugiseren mister kampen mot Fulham.

12. des 2020 kl 10.17Arild Skjæveland

På fredagens pressekonferanse nevnte Jürgen Klopp at Diogo Jota fikk en smell mot FC Midtjylland, og var usikker til kampen mot Fulham.

Nå er det klart at han definitivt mister den kampen. Portugiseren har pådratt seg en kneskade, rapporterer Paul Joyce i The Times.

Portugiseren startet og spilte 87 minutter i Danmark på onsdag. At det skulle skje i den kampen, som egentlig ikke hadde noen sportslig betydning og endte 1-1, er ekstra frustrerende.

Vi har gått tilbake og sett på enkeltsituasjoner i kampen. I det 32. spilleminutt er 23-åringen i en duell med Midtjyllands høyreback, der han først blokkerer ballen, for så å sparke den videre til Naby Keita mens han halvveis sitter nede på gresset. I etterkant kan en se at han ligger nede og vrir seg i smerter mens lagkameratene kontrer. Vi vet ikke om det er den situasjonen det skjer – og da vil det være merkelig at han spilte videre i nesten en time etterpå. 

I det 81. spilleminutt var han også involvert i et sammenstøt, da Liverpool kontret, og han kolliderte i Mikael Anderson som fikk det gule kortet.

Liverpool venter nå på at hevelsen skal gå ned, før de får klarhet i skadeomfanget og hvor alvorlig det er.

Nok en kneskade

Det har ikke kommet noe informasjon fra Liverpool FC om hvor lenge Jota vil være ute, men fra uoffisielt hold spekuleres det i seks til ni uker. Det må enn så lenge tas med en klype salt.

Han blir den sjette (!) førstelagsspilleren med kneskade denne sesongen.

Det er så langt ingenting som tyder på at det er like alvorlig som med Virgil van Dijk (ACL) eller Joe Gomez (senen fra kneskålen til leggbeinet).

Alex Oxlade-Chamberlain er først nå tilbake i full trening, etter å ha fått en smell i kneet i pre-season. Jordan Henderson mistet hele pre-season på grunn av en smell i sitt venstre kne – og vi har ikke sett Thiago Alcantara siden 17. oktober, da han ble grisetaklet av Richarlison og fikk en trykk i sitt høyre kne.

Jota har hatt en fantastisk start på Liverpool-karrieren. Siden overgangen fra Wolverhampton har han scoret ni mål på 17 kamper. Han har spilt 970 minutter, og scoret hvert 107. minutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]