Spillerforeningen krever fem innbyttere

Gordon Taylor skrevet brev til Premier League.

12. des 2020 kl 10.16Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har lenge stått i front, og kjempet for å gjeninnføre muligheten til fem innbyttere i Premier League. Forslaget ble nedstemt to ganger før sesongen, og fikk ikke de 14 nødvendige stemmene for å videreføre ordningen fra «Project Restart» i sommer.

Dermed er Premier League den eneste av de europeiske toppligaene med tre innbyttere. Også Championship, League One og League Two har snudd, og tillater fem bytter.

I årets helt spesielle sesong spilles det like mange kamper som tidligere, men det skal gjøres på fem uker mindre enn før, og uten en skikkelig pre-season. Allerede har en sett en stor økning i skader denne sesongen, og Liverpool har vært av klubbene som er hardest rammet.

Nå tar PFA tak

Spillernes egen fagforening, The Professional Footballers’ Association, har skrevet et brev til Premier League der de krever at fem innbyttere blir en mulighet igjen – med umiddelbar effekt.

Gordon Taylor, lederen for PFA, har skrevet et brev til Premier League-sjef Richard Masters, der han ber ligaen om å snu, og viser til alle de andre ligaene som har åpnet for fem innbyttere, skriver The Times. Taylor viser også til skadesituasjonen, og mener mye kunne vært unngått dersom managerne kunne vært mer fleksible med innbyttere.

I brevet er det støtte fra den medisinske sjefen i den internasjonale spillerorganisasjonen Fifpro.

Det er også press fra klubbene. Klopp hadde et møte med alle managerne for noen uker tilbake, der det kom frem av 15 av 20 managere nå var for fem innbyttere. Likevel ble det ikke tema på forrige møte mellom de 20 klubbene.

Det vil det trolig bli neste gang, skriver The Times. Det skal gå mot en tredje avstemning før jul.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]