Spår Trent Alexander-Arnold som fremtidig Liverpool-kaptein

Høyrebacken hadde kapteinsbindet mot Midtjylland.

13. des 2020 kl 14.16Arild Skjæveland

I onsdagens Champions League-kamp mot FC Midtjylland fikk Trent Alexander-Arnold lede laget som kaptein for aller første gang. Scouseren, som har vært kaptein både for U16 og U18-lagene, fikk kapteinsbindet selv om mer rutinerte spillere som Fabinho og Mohamed Salah var i lagoppstillingen. Også Divock Origi har tidligere hatt bindet på armen.

Jürgen Klopp tror ikke det er siste gang Alexander-Arnold har den rollen, og spår at han en dag vil få rollen permanent.

– Kapteinsrollen handler ikke om å ha armbindet, men hvordan du oppfører deg hele tiden. Ja, Trent er en som vil ha en slik rolle i fremtiden, sier manageren til The Telegraph.

– Han har allerede en spesiell rolle for de yngre spillerne i laget, som har en lignende vei til førstelaget som han har hatt, sier Klopp.

Jordan Henderson (30) er Liverpools kaptein, med James Milner (34) som visekaptein. Når de to engelskmennene er ute, er Virgil van Dijk (29) nummer tre og Gini Wijnaldum (30) nummer fire.

– Jeg mener ikke at Trent var den beste lederen vi hadde i forrige kamp, men han har vært der lenger enn noen av de andre. Vi har fire kapteiner i stallen, og når de ikke er der, måtte det bli Trent, forteller Klopp.

Så hva det betydde

Alexander-Arnold har vokst opp i nærheten av Melwood, og har hatt Steven Gerrard som forbilde. Klopp forteller at han forsto hva det betydde for 22-åringen.

– Det var først da jeg fortalte han det at jeg så hva det betydde for ham, sier Klopp.

– Det er kult – og det vil bli rollen hans i fremtiden når andre spillere er ferdige her. Han forbereder seg allerede på å bli klubbens ansikt utad her i fremtiden, forhåpentligvis sammen med noen andre. Det er veldig fint, og da jeg så hva det betydde for ham ble jeg glad.

– Avgjørelsen var logisk fordi han har vært så lenge i klubben.

Fulham - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]