– Det Jordan Henderson tilbyr kan ikke måles av statistikk

Liverpool kommer nærmere og nærmere en etterlengtet ligatittel, og kapteinen hylles i større og større grad.

17. feb 2020 kl 08.11 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson spilte nok en god kamp lørdag kveld, og ledet Liverpool et steg nærmere den etterlengtede ligatittelen. 

Han kunne ha fått en målgivende i den første omgangen, da Firmino nesten ekspederte hans langpasning i mål, men fikk den heller mot slutten da Mané greide det brasilianeren ikke gjorde. 

Kapteinen har nå to mål og tre målgivende på sine siste fire kamper, og har med det økt sin totale beholdning til tre mål og fem målgivende. Han har spilt seg inn i kampen om å bli årets spiller, og hylles i større og større grad.

Leder

– Det Jordan Henderson tilbyr kan ikke måles av statistikk. Man ser ikke alt han gjør,  sa tidligere Tottenham-trener og nåværende TV-ekspert Tim Sherwood til BT Sport etter lørdagens kamp.

– Man kan se det noen gjør ved å levere målgivende, mål, fine pasninger og lignende, men man kan ikke se de i garderoben eller på treningsfeltet hver dag. 

– Det den gutten gir deg, med tanke på personlighet, driver laget til suksessen - det kan ikke måles. Han er en utrolig leder for stallen, sa den tidligere Tottenham-spilleren.

– Kenny Dalglish hentet ham inn for mange år siden, og det er bare han og Firmino fra 2016 som er der nå. Vet dere hvorfor? Fordi manageren Jürgen Klopp ikke finner noen bedre som kan ta den plassen. 

– Det finnes bedre fotballspillere, men det finnes ikke bedre ledere. Han kommer til å skrives ned som en av de mest innflytelsesrike kapteinene i Liverpools historie.

Tirsdag kveld skal Henderson og hans mannskap få prøve seg på en ny utfordring, nemlig Atletico Madrid på Wanda Metropolitano. Kampen starter 21.00 og sendes på TV2 Sport 1 og TV2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]